10 dingen die u moet weten over lipvergrotingen

19 April, 2016 14:16

Twijfelt u over het laten vergroten van uw lippen? Hieronder vindt u 10 feiten over het opvullen of vergroten van lippen die u móet weten voordat u zich laat behandelen.

Niet alle artsen gebruiken hetzelfde middel om lippen op te vullen.

Niet elk middel is echter even veilig. Let hier op bij uw keuze voor de arts en het middel dat wordt gebruikt. Bij cosmetische kliniek Joost Kroon gebruiken we de veilige lichaamseigen stof hyaluronzuur. Lees daar meer over in dit blog over fillers voor de lippen.

Het is mogelijk om het opvullen van uw lippen ongedaan te maken.

Bent u om voor wat voor reden dan ook niet tevreden over het resultaat van een behandeling? Dan kan de arts een enzym inspuiten dat ervoor zorgt dat het hyaluronzuur door het lichaam wordt afgebroken en opgelost.

Het effect van een behandeling met hyaluronzuur is ongeveer 6 tot 9

 maanden zichtbaar.

Het menselijk lichaam zal het hyaluronzuur in de lippen na ongeveer 6 tot 9 maanden op een natuurlijke manier afbreken. De exacte tijd is afhankelijk per persoon.

De resultaten van een behandeling zijn snel zichtbaar.

De lippen zullen in eerste instantie wat gezwollen zijn door de behandeling. Na ongeveer 24 uur zal de zwelling zo goed als weg zijn, en is het uiteindelijke resultaat te zien.

Als de behandeling succesvol wordt uitgevoerd, is het gevoel in uw lippen niet anders dan voor de behandeling.

Uw lippen zullen er anders uit zien, maar het gevoel in uw lippen verandert niet. Zelfs bij het zoenen merkt u geen verschil!

Behandeling mogelijk met of zonder verdoving.

Hoewel u wel íets voelt tijdens de behandeling, wordt deze over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. U kunt er desondanks voor kiezen om uw lippen van te voren te laten verdoven. Er wordt dan gebruik gemaakt van eenzelfde soort verdoving als bij de tandarts. Vraag bij uw arts naar de mogelijkheden, mocht u hier interesse in hebben.

U kunt de meeste dagelijkse activiteiten na de behandeling gewoon voortzetten.

De procedure duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en de eventuele verdoving zal snel daarna beginnen met uitwerken. U kunt vervolgens gewoon verder gaan met uw dag. Wel adviseren wij om tot 3 dagen na de behandeling geen belangrijke events of plannen te hebben (denk aan een bruiloft). Dit voor het geval de zwelling toch iets langer zichtbaar blijft dan gebruikelijk.

Het is echter beter om tot ongeveer 48 uur na de behandeling niet te sporten of de sauna te bezoeken.

Activiteiten die de bloedtoevoer naar het gezicht stimuleren, moeten worden vermeden; dit is nadelig voor het uiteindelijke resultaat. Voorkom ook zoveel mogelijk dat u gaat transpireren door inspanning.

Gedurende 10 dagen voor de procedure dient u pijnstillers en andere middelen die uw bloed verdunnen te vermijden.

Als u bloed dunner is dan normaal, is er een grotere kans op een bloeduitstorting (kneuzing) of bloeding bij het injecteren. Gebruik daarom geen pijnstillers, visolie, vitamine C, vitamine E of alcohol voor de behandeling.

Als u stopt met de injecties, zullen uw lippen er weer uitzien als voor de behandeling.

Veel mensen denken dat lippen door de injecties slap en rimpelig worden zodra het middel is uitgewerkt. Dit klopt echter niet; als u stopt met de behandeling, krijgt u gewoon weer uw ‘oude lippen’ terug.

Heeft u nog meer vragen over een lipvergroting? Bij cosmetische kliniek Joost Kroon staan we u graag te woord. Neem contact met ons op via 020 – 333 8650 of bezoek onze pagina over lipvergroting.

< Wangen opvullen: geef uw gezicht weer volume De 5 meest hardnekkige fabels over Botox >

» Terug naar het overzicht