Botox, ook voor mannen!

28 November, 2014 09:04

Botox is al jarenlang een bekend en populair product onder vrouwen, dankzij een Botox behandeling krijgen vrouwen de uitstraling die zij wensen weer terug. Daarnaast kan Botox ook helpen tegen acne, migraine of overmatig zweten. Nu er steeds meer bekend wordt over dit product begint de vraag naar Botox ook onder mannen toe te nemen.

Mannen praten vaak niet openlijk over cosmetische behandelingen, er heerst nog steeds een soort van taboe op deze ingrepen. Mannen generen zich vaak voor dit soort ingrepen en vinden het iets typisch vrouwelijks. Dit ‘vinden’ is feitelijk nergens op gebaseerd, dit beeld komt voort uit een gedachtegoed over hoe mannen moeten zijn, maar strookt niet met de werkelijkheid. Cosmetische behandelingen zijn namelijk uitstekend uit te voeren bij zowel mannen als vrouwen en gelukkig beginnen ook steeds meer mannen dit te zien.

Het aantal Botox behandelingen neemt namelijk toe, steeds meer mannen weten hun weg naar de cosmetische kliniek te vinden. Sinds 2000 is het aantal Botox behandelingen onder mannen, de zogenoemde ’Brotox’ met 310 procent gestegen. Mannen beseffen dat goed voor jezelf zorgen en er goed uitzien best een handje geholpen mag worden. Kleine ingrepen die het verschil maken geeft de man net een frissere uitstraling waar ze naar op zoek zijn.

Botox helpt niet alleen tegen het verjongen van uw gezichtsuitstraling. Botox is een veelzijdig en veilig product, na meer dan 40 jaar gebruik zijn er geen ernstige bijwerkingen geconstateerd. Het is daarbij wel van belang dat u een ervaren cosmetisch arts uitzoekt.

Overmatig zweten als voorbeeld

Veel mannen ervaren hinder van het overmatig zweten, uit diverse onderzoeken blijkt dat ongeveer 2-3% van de mensen met dit probleem te kampen heeft. Overmatig zweten kan erg vervelend zijn, mannen schamen zich hier voor en weten vaak niet wat zij met dit ‘probleem’ aan moeten. In zulke gevallen kan een Botox behandeling uitkomst bieden. Tijdens de behandeling wordt er Botox in beide oksels aangebracht, hierdoor zal het overmatig zweten afnemen.

Zoals eerder gezegd is Botox een veelzijdig product en wordt dit o.a. gebruikt bij het verhelpen van de volgende problemen.

  • Tanden knarsen/ klemmen van de kaken
  • Migraine
  • Een tandvleeslach
  • Frons en voorhoofdrimpels


Meer weten over onze behandeling?

Bent u een man en nieuwsgierig geworden naar onze behandelingen? Of twijfelt u al langer aan een Botox behandeling? Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op, wij helpen u graag aan een passend advies en een persoonlijk behandelplan. Daarnaast vindt u op de volgende pagina meer informatie over onze behandeling: https://www.joostkroon.com/botox-amsterdam

< Product uitgelicht: Radiesse Kies altijd voor een ervaren en betrouwbare cosmetische kliniek >

» Terug naar het overzicht