Botox tegen overmatig zweten

28 Juni, 2018 10:34

Zweten is een belangrijke manier voor ons lichaam om overtollige warmte kwijt te raken. We zweten dan ook vooral bij zware inspanning of bij hoge temperaturen. Mensen die last hebben van overmatig zweten, of hyperhidrose, verliezen echter veel meer zweet dan nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit heeft vaak een negatief effect op het zelfvertrouwen en een grote impact op iemands sociale leven. Een Botox behandeling voor de oksels kan uitkomst bieden.

Geen tijd om te lezen? Bekijk de belangrijkste informatie:

  • Er is vaak geen oorzaak bekend voor overmatig zweten
  • Botox blokkeert de zweetproductie heel lokaal
  • De behandeling duurt ± 20 minuten
  • Het effect houdt 4 tot 12 maanden aan
  • De kosten zijn € 495,- voor beide oksels
  • Botox voor de oksels, maar ook voeten, voorhoofd en handen

Direct een afspraak maken

De oorzaak van overmatig zweten

Wat het overmatig zweten veroorzaakt, is vaak niet duidelijk. In sommige gevallen wordt hyperhidrose veroorzaakt door een lichamelijke aandoening, zoals suikerziekte of een te snel werkende schildklier. Ook bepaalde medicijnen kunnen de zweetproductie ontregelen. Meestal wordt er echter geen oorzaak gevonden voor het probleem.

Overmatig zweten: wat kunt u zelf doen?

Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt proberen om het overmatig zweten tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gebruik een goede anti-transparant
  • Onthaar uw oksels
  • Draag schone, katoenen kleding
  • Eet minder gekruid voedsel

Heeft u al deze dingen al eens geprobeerd, maar zweet u nog steeds extreem veel? Dan kunt u een Botox behandeling tegen overmatig zweten overwegen.

Zweetproductie blokkeren met behulp van Botox

Met behulp van Botox kunnen we de zweetproductie heel lokaal blokkeren. De Botox wordt door middel van kleine prikjes in de huid toegediend, waarna het middel de zweetklieren uitschakelt. We behandelen meestal de oksels, maar een Botox behandeling helpt ook bij overmatig zweten op uw voorhoofd, voeten of handpalmen. Na de behandeling kunt u direct verder met uw dagelijkse bezigheden.

De eerste effecten zijn na een week merkbaar en na twee weken zweet u helemaal niet meer op het behandelde gebied. Bij de meeste mensen blijft het effect een vier maanden tot een jaar merkbaar. Wanneer de Botox is uitgewerkt, kunt u ervoor kiezen een herhaalbehandeling te ondergaan.

Kosten botoxbehandeling tegen overmatig zweten

Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek hanteren we een vaste prijs van € 495,- voor de behandeling van beide oksels met botox. Voor het injecteren van andere gebieden, zoals uw voeten, handpalmen of voorhoofd, gelden andere prijzen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunnen wij u vertellen wat de exacte kosten zijn.

Lees meer over Botox tegen overmatig zweten, neem contact met ons op via 020 333 8650 of maak direct een afspraak.

< Liselotte Pauw huidtherapeute bij Joost Kroon Juvéderm Volite: stralend het voorjaar in >

» Terug naar het overzicht