De 5 meest hardnekkige fabels over Botox

23 Maart, 2016 09:23

In de cosmetische branche wordt Botox al jaren gebruikt voor het wegwerken van lijnen en rimpels in het gezicht, maar Botox heeft daarnaast ook veel medische toepassingen. Ondanks vele positieve toepassingen van Botox bestaan er nog veel negatieve vooroordelen over het middel. Daarom tackelen we de 5 meest hardnekkige fabels over Botox.

 

Fabel 1: Botox is gevaarlijk voor de gezondheid

Botox is een natuurlijk eiwit: iets waar het lichaam totaal geen moeite mee heeft. Waarom zijn er dan toch negatieve verhalen over Botox’ invloed op de gezondheid te vinden op het internet? Dit is in bijna alle gevallen te wijten aan verkeerde technieken of overdosering van Botox, iets wat alleen voorkomt in louche praktijken. Bij een ervaren arts is het verwijderen van rimpels met Botox echter gewoon veilig.

Fabel 2: Botox heeft alleen maar cosmetische toepassingen

Veel mensen denken bij Botox gelijk aan cosmetische ingrepen en het wegwerken van rimpels. Wat veel mensen echter niet weten is dat Botox oorspronkelijk is ontwikkeld voor oogpatiënten. Vanaf 1980 werd het middel al gebruikt voor verschillende medische aandoeningen. Pas in 1989 merkte een plastisch chirurg uit Amerika op dat Botox ook toegepast kon worden bij het bestrijden van rimpels. Tegenwoordig word het middel ook bij veel andere medische problemen gebruikt, zoals hoofdpijn en spierspasmen.

Fabel 3: Botox zorgt ervoor dat ik helemaal geen rimpels meer zal hebben

Botox behandelt dynamische rimpels; dit zijn rimpels die voortkomen uit beweging. Botox wordt heel gericht ingespoten bij de spieren die deze rimpels veroorzaken, waardoor deze worden gladgestreken. Statische rimpels, die ontstaan door blootstelling aan de zon en door veroudering, kunnen niet met Botox worden behandeld. Hiervoor is wel een andere behandelmethode ontwikkeld: fillers.

Fabel 4: Botox veroorzaakt een uitdrukkingloos gezicht

Botox werkt alleen op en rondom de plek waar het geïnjecteerd wordt. Vaak gebruiken cosmetisch artsen Botox om rimpels als kraaienpootjes, voorhoofdrimpels en lachrimpels weg te werken. Botox zal in die gevallen geen effect hebben op de spieren die de algehele gezichtsuitdrukking tot stand brengen.

De gevallen waar het mis gaat zijn het gevolg van overdosering. Wanneer u de behandeling overlaat aan een ervaren cosmetisch arts met veel positieve klantervaringen op het internet en een goed en aantoonbaar CV, zal een anti-rimpelbehandeling naar alle waarschijnlijkheid gepaard gaan met een natuurlijke uitstraling.

Fabel 5: Botox injecties doen veel pijn

De meeste mensen vinden een botoxbehandeling niet pijnlijk: ze voelen slechts een heel mild, kort prikje. De naalden die worden gebruikt zijn zo dun dat u ze amper voelt. Als u er toch onzeker over bent, kunt u altijd uw arts raadplegen. Bang zijn is in ieder geval niet nodig: over het algemeen worden botoxbehandeling als vrijwel pijnloos ervaren.

Nog andere vragen?

Heeft u zelf nog vragen over het product, het gebruik van Botox of over anti-rimpelbehandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 3338650 of info@joostkroon.com.

< 10 dingen die u moet weten over lipvergrotingen De liquid facelift: een jeugdige uitstraling zonder operatie >

» Terug naar het overzicht