Een ontspannen blik dankzij Botox

6 Mei, 2015 13:44

Het menselijk lichaam verandert constant, mensen veranderen naarmate ze ouder worden. Dit zijn veranderingen van zowel het innerlijk als het uiterlijk. De huid is een belangrijk onderdeel van dit veranderingsproces, deze wordt namelijk minder elastisch naarmate we ouder worden. In het gezicht betekent deze vermindering van elasticiteit dat er bij sommige mensen fronsrimpels ontstaan. Deze fronsrimpels kunnen zorgen voor een norse/strenge blik.

De fronsrimpel

Fronsrimpels kunnen dus ontstaan door het minder elastisch worden van de huid. Een fronsrimpel is eigenlijk niets anders dan een gespannen spier tussen de wenkbrauwen. Deze spieren worden bijvoorbeeld aangespannen als u boos kijkt, zich moet concentreren of als u in de zon kijkt (zonder protectie). Deze spierbeweging voert u onbewust meerdere malen per dag uit. In feite gebeurt dit bij veel mensen zo vaak dat de spieren tussen de wenkbrauwen zich niet meer kunnen ontspannen. Daarnaast ontstaat er een verticale lijn tussen de wenkbrauwen en in sommige gevallen kan er zelfs een horizontale lijn boven de neus ontstaan.

Het niet kunnen ontspannen van de spier tussen de wenkbrauwen heeft als gevolg dat uw gezicht een boze/norse blik krijgt. Doordat er constant spanning op de spieren staat kan het daarnaast voorkomen dat uw hoofdpijn krijgt van deze spierspanning. Deze vorm van hoofdpijn wordt door veel mensen als vervelend ervaren.

Botox als behandeling

Aangezien de spieren bij een fronsrimpel onder spanning staan richt de behandeling van deze rimpel zich op het ontspannen van deze spier. Botox is zo’n ontspanner; Botox is een eiwit en zorgt ervoor dat er geen spanning staat op de spier. Het gevolg is dat uw blik meer ontspannen en open staat. Het effect van Botox duurt 3-5 maanden. Na deze periode zal de spanning in de spier weer langzaam toenemen, een vervolgbehandeling is dan aan te raden.

Dokter Joost Kroon is dankzij zijn jarenlange ervaring gespecialiseerd in het behandelen van fronsrimpels met behulp van Botox. De behandeling van de frons met Botox is een eenvoudige en snelle behandeling. U kunt altijd een consultgesprek aanvragen bij Joost Kroon cosmetische kliniek.

Wilt u meer weten over fronsrimpels en/of de behandeling van rimpels met Botox? Kijk dan op de volgende pagina voor meer informatie.    

Botox tegen fronsrimpelsBotox tegen fronsrimpels

 

< Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid? Verzorgende producten voor de gevoelige huid >

» Terug naar het overzicht