Een slechte huid? Probeer een chemische peeling

10 Januari, 2017 14:57

Huidproblemen zijn er helaas voor alle leeftijden: waar je in de puberjaren nog last had van puistjes en acne, krijg je er op een latere leeftijd pigmentvlekken of rimpels voor terug. Welk huidprobleem zich bij jou ook voordoet: een chemische peeling helpt om je huid te herstellen en te vernieuwen. Maar wat is een chemische peeling eigenlijk precies en wat doet het met je huid?

 Een chemische peeling is een goede manier om een gladde en mooie huid te krijgen. Bijvoorbeeld de huid dat beschadigd is door de zon of een rokershuid zal er een egalere teint voor terugkrijgen.  Er zijn verschillende soorten peelings die elk op een verschillende huidlaag werken. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

Wat doet een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de lederhuid dikker wordt. Dit komt omdat de peeling de celdeling stimuleert, waardoor er collageen en elastine wordt aangemaakt. Vooral als je last hebt van een dunne huid is een TCA-peeling zeer geschikt. Wat doet de peeling?

  • Het verfijnen van de poriën;
  • Het vervagen van fijne lijntjes en rimpels;
  • Een huid er weer stralend uit laten zien;
  • Het vermindert pigmentvlekken;
  • Een verbetering in de huidstructuur.

De voordelen van een chemische peeling

Peelings kunnen zowel oppervlakkig als in diepere huidlagen worden toegepast. Dit is afhankelijk van de klachten en het soort huid. Met oppervlakkige peelings kunnen wijde poriën, fijne lijntjes, ondiepe acnelittekens of pigmentvlekken verholpen worden. Deze oppervlakkige peeling heeft als voordeel dat de peeling vaker kan worden toegepast omdat de huid in een sneller tempo herstelt. Ook voelt de huid na de behandeling direct egaal en glad.

Er wordt gekozen voor een diepe peeling wanneer je last hebt van diepe rimpels en littekens. De behandeling zorgt ervoor de het bovenste ‘dode’ huidlaagje verdwijnt, zodat eronder een nieuwe, gladde huid ontstaat: de huid wordt egaler en gladder.

Het resultaat: een Nieuwe huid

Na de behandeling zal de huid wat strak aanvoelen en na enkele dagen gaan vervellen. Tijdens het vervellen of schilferen is de nieuwe egalere huid direct zichtbaar. Voor het beste en mooiste resultaat is het van belang de huid zijn werking te laten doen en niet aan de velletjes te trekken of krabben. De nieuwe huid laat zich vanzelf zien als deze de oude huidcellen volledig heeft afgestoten. Het is belangrijk dat je tot 2 weken na de peeling je huid goed laat rusten: bescherm je gezicht tegen uv-straling, gebruik geen scrubs en onderga geen ontharingsbehandelingen. Het optimale resultaat is na 4 weken zichtbaar. 

Ben je geïnteresseerd in een chemische peeling? Kom gerust bij ons langs voor een persoonlijk en vrijblijvend consult, waarbij we de mogelijkheden kunnen bespreken en al je vragen beantwoorden. Maak hier een afspraak of bel naar 020-3338650.

< Permanente wallen cosmetisch verwijderen Onze huidtherapeute in Gloss magazine >

» Terug naar het overzicht