Fabels en feiten over Botox

26 Augustus, 2014 09:06

 

botox

Anno 2014 heeft iedereen een eigen mening en opvatting over anti-rimpelbehandelingen en het product Botox. Omdat wij ook regelmatig fabels te horen krijgen over het product Botox, hebben wij deze week besloten er een blog aan te wijden. In dit artikel leest u meer over de drie meest gehoorde fabels over Botox. 


Fabel 1: “Botox is hetzelfde als een filler”

Bovenstaande veronderstelling is een veelgemaakte fout omdat de functie van een filler verschilt van het product Botox. Een filler wordt gebruikt om rimpels of ingevallen gebieden op te vullen. Botox zorgt daarentegen voor het ontspannen spieren waardoor rimpels ook minder zichtbaar worden.

 

Fabel 2: “Botox is verslavend”

Het product Botox heeft opzichzelfstaand geen verslavende functie. U hoeft dus niet bang te zijn dat u steeds meer Botox nodig heeft om hetzelfde resultaat te behalen. Hierbij moet wel worden aangegeven dat het resultaat niet permanent is en dus na drie tot zeven maanden is uitgewerkt. Het feit dat je er door Botox beter uitziet is waarschijnlijk wel iets dat je in stand wilt houden, dus dat zou je eventueel wel als een verslavend effect kunnen zien.

 

Fabel 3: “Botox zorgt altijd voor een emotieloze uitstraling”

De kans is aanwezig dat u van Botox een emotieloze uitstraling kan krijgen. Dit gebeurt vaak wanneer er teveel Botox op één specifieke plek wordt ingebracht. Wanneer u de behandeling overlaat aan een ervaren cosmetisch arts met goede ervaringen op het internet en een goed en aantoonbaar CV, dan zal een anti-rimpelbehandeling waarschijnlijk gepaard gaan met een natuurlijke uitstraling.

 

Wist u dat…

  • Vrouwen gemiddeld rond hun 35ste beginnen met een Botox behandeling;
  • De eerste rimpels ontstaan rond de wenkbrauwen;
  • Botox een natuurlijk eiwit is;
  • Botox één van de meest onderzochte medicijnen is ter wereld.
  • Botox niet alleen wordt gebruikt voor anti-rimpelbehandelingen maar ook tegen andere klachten zoals spierspasmen bij kinderen.

Heeft u zelf nog vragen over het product, het gebruik van Botox of over anti-rimpelbehandelingen? Lees FAQ over Botox of neem contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar om op elke vraag een passend antwoord te geven.

< Wist u dat? Gezichtsbotten krimpen met de leeftijd. De voordelen van het product Botox >

» Terug naar het overzicht