Het belang van gezichtsreiniging

1 April, 2014 15:26

Een belangrijke basis voor een goede huidverzorging is het reinigen van je gezicht. Maar waarom is dat eigenlijk zo essentieel? 

Het juist reinigen van je gezicht zorgt ervoor dat hiermee vuil, zweet en overtollig talg verwijdert wordt.

Dit helpt een doffe teint, onzuiverheden en mee-eters te voorkomen. Nog een goede reden is dat een crème veel beter zijn werk kan doen wanneer je huid schoon is!

Soms wordt er nog wel gezegd dat het reinigen van de huid helemaal niet zo nodig hoeft omdat je dan de natuurlijke beschermlaag van de huid verwijdert. Dit heeft betrekking op de producten die je gebruikt om te reinigen. Elk type huid heeft zo zijn eigen reactie op verschillende reinigingsproducten.

Bedenk dat je overdag in aanraking komt met verschillende invloeden die een effect hebben op je gelaat.

Goede voorbeelden hiervoor zijn uitlaatgassen of het gebruik van make-up die je poriën verstoppen.
Om je huid in conditie te houden is reinigen wel degelijk belangrijk.

Welke producten komen hierbij kijken en hoe vaak gebruik je ze?

Momenteel zijn er zoveel diverse producten te verkrijgen dat je soms door deze enorme keuze niet kan kiezen. Bedenk dat bij het reinigen en verzorgen van de huid drie producten het belangrijkst zijn.

Het gaat hier om een goed reinigingsproduct afgestemd op jouw huid type, een hydraterende bescherming (met SPF) voor overdag en een stimulerende/herstellende nachtcrème.  

Het reinigen zelf dient ook weer niet te vaak te gebeuren. Minimaal 1 keer per dag (’s avonds) en het liefst ook in de ochtend. Het reinigen in de ochtend is minder intensief dan in de avond. (Meer dan twee keer per dag je gezicht reinigen kan juist averechts werken en je natuurlijke beschermlaag aantasten).

Gedurende de dag hebben uitlaatgassen, zweet en andere vuildeeltjes uit de lucht zich kunnen vastklampen aan je huid. Tel daarbij je crème (met UV filters) en make-up bij op en je beseft dat je huid en poriën dan een ophoping van verschillende stoffenlagen bevat en niet goed kan ademen wanneer je slaapt. Daarom is het belangrijk dat je voor je gaat slapen, je gezicht en hals (veel mensen vergeten hun hals mee te pakken) goed te reinigen. Want zeg nou zelf, het is zonde toch, om een goede crème over een laagje vuil, zweet en uitlaatgassen te smeren?

Meer weten over producten die echt wat voor je huid doen? Klik dan op deze link.

gezichtsreiniging

 

 

 

< Hoe sta je het mooist op de foto? Zo doe je dat! Trends in cosmetische behandelingen 2014 >

» Terug naar het overzicht