Hoe sta je het mooist op de foto? Zo doe je dat!

7 Mei, 2014 16:39

pictureperfect

Met hopelijk heel wat mooie zomerdagen op komst is er grote kans dat er meer fotomomenten (en ja ook selfies) zich aandoen. Hoe sta je met je gezicht nou perfect op de foto?

Lees hieronder een paar handige tips & tricks.

 


1. Je ‘goede’ kant 

De meeste mensen zijn niet symmetrisch als het aankomt op de linker en rechtergezichtshelft. Kijk in de spiegel of beter, maak van beide kanten en profil (zijaanzicht) een foto.Vergelijk deze twee foto’s en beslis welke kant je het mooist vind. Kan je echt niet beslissen dan ben je waarschijnlijk toch gezegend met een vrijwel symmetrisch gezicht.

Het is handig om te weten welke kant van je gezicht het beste op de foto overkomt. Mocht er onverwachts een foto gemaakt worden dan kan je nog snel de beste kant van jezelf laten zien. Het maakt je snel een stuk fotogenieker. Zie je geen kans om je beste kant naar de camera te draaien? Probeer dan de “¾ hoek” regel die iedereen universeel fotogenieker maakt. Je gezicht dus niet recht van voren maar iets schuin en iets van de zijkant naar de camera gericht.


2. Instant kaaklijn!

Druk je tong tegen je gehemelte en houd je kaken strak op elkaar (niet al te krampachtig) en je zult zien dat je automatisch een strakkere kaaklijn creëert. Dit trucje wordt al jaren door fotomodellen toegepast. Sommigen mensen kunnen hun oren heel goed bewegen. Kan jij dit? Kijk dan eens in de spiegel terwijl je je oren zo ver mogelijk naar achteren beweegt. Je ziet dan dat je gezicht wat strakker in z’n vel zit (hoppa, een instant mini wenkbrauwlift). Probeer ook zo min mogelijk gefotografeerd te worden waarbij de camera een lage positie heeft en dus naar boven moet richten voor je gezicht (dit zorgt ervoor dat je vaak juist een onderkin op de foto ziet, ook al heb je er eigenlijk geen). Neem in plaats daarvan foto’s die op ooghoogte of lichtjes van bovenaf zijn genomen. Ook niet onbelangrijk: je postuur! Verleng je nek door je rug recht te houden en je schouders niet op te trekken maar juist te ontspannen en iets naar achteren te duwen.


3. Focus

Probeer niet als een bang/geschrokken of dof hertje in de camera te kijken.
Wat hiermee bedoeld wordt is dat je met een gefocuste blik in de camera levendig en scherp overkomt. Hoe doe je dit? Je kunt je blik laten focussen door heel lichtjes met je ogen te knijpen en naar de camera te kijken alsof je ermee aan het flirten bent (of aan iets denkt waarvan je blij wordt). Dit komt op de foto veel levendiger over dan wanneer je in het luchtledige aan het staren bent. Ook dit trucje komt uit de modellen wereld. Er is hier zelfs door Tyra Banks een woord voor bedacht. Namelijk smizen! Smizen staat voor lachen met je ogen, smile + eyes = smize!


4. Smile

Last but not least: je glimlach!
Met een oprechte lach sta je meteen al spontaner op de foto.
Want zeg nou zelf, met een brede lach sta je altijd leuker op de foto dan een nors gezicht.
Dus heb je even geen zin in bovenstaande tips of komt die snapshot wel heel onverwachts: Smile!

 

pictureangle

< Vijf tips voor een gezonde en stralende huid Wetenschappelijk onderzoek in de kliniek >

» Terug naar het overzicht