Misverstanden over Botox

18 Juli, 2014 10:19

Deze week gaan wij in op de meest voorkomende misverstanden die wij regelmatig te horen krijgen in onze cosmetische kliniek. Door middel van deze blog probeert Dokter Joost Kroon u duidelijk te informeren over het product en het gebruik ervan.

 

Botox bij Dokter Joost Kroon

Misverstand 1: Botox is overal ter wereld hetzelfde

Dit is een misverstand die wij regelmatig te horen krijgen. Botox is een merknaam dat door veel cosmetisch artsen wordt gebruikt. Maar naast Botox zijn er nog ook nog andere merken zoals Azzalure en Bocouture . Hierbij moet worden aangegeven dat de werking tussen de verschillende merken kan verschillen. Voor het merk Botox geldt dat het een zeer precies product is waarvan het resultaat bijna 100% voorspelbaar is. Het effect van het product Botox is drie tot zeven maanden zichtbaar .

Overweegt u zelf om een anti-rimpelbehandeling met Botox te ondergaan dan raden wij u aan om dit altijd bij een professionele cosmetische kliniek te doen. U kunt er dan vanuit gaan dat er gebruik gemaakt wordt van kwalitatieve botuline toxine. Dit is voor het resultaat van de behandeling zeer belangrijk omdat er ook merkloze botuline toxine op de markt is verschenen. Deze producten kunnen dubieuze bijwerkingen met zich meebrengen.

 

Misverstand 2: Botox mag door iedereen gebruikt worden

Dit is allesbehalve waar. Het product Botox mag alleen door gekwalificeerde artsen gebruikt worden. Het vooroordeel dat bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten of fysiotherapeuten dit product ook mogen gebruiken klopt dus niet.

 

Misverstand 3: Botox wordt alleen gebruik om rimpels te bestrijden

Botox wordt hedendaags niet alleen gebruikt bij anti-rimpelbehandeling maar bij veel meer andere klachten. U kunt hierbij denken aan , migraine of overmatig zweten. Het is dus een groot misverstand dat Botox alleen wordt ingezet tegen rimpels.

Misverstand 4: Botox is alleen bedoeld voor vrouwen

Het product Botox wordt zowel gebruikt bij mannen als vrouwen. Zo wordt het product onder andere ingezet tegen overmatig zweten. De behandeling die hier voor nodig is wordt zowel bij mannen als vrouwen regelmatig uitgevoerd. Ook voor een anti-rimpelbehandeling weten mannen tegenwoordig de weg naar de cosmetische kliniek goed te vinden. het percentage van mannen die een dergelijke behandeling ondergaan neemt elk jaar flink toe.

Vragen over Botox?

Heeft u naar aanleiding van deze blog nog vragen over het product of het gebruik ervan? Neem dan gerust contact op met ons. Joost Kroon Cosmetische Kliniek heeft een jarenlange ervaring in het uitvoeren van anti-rimpelbehandelingen met het product Botox.

< Geef je huid een oppepper met Skinboosters! Diervriendelijke Botox? Dat kan! >

» Terug naar het overzicht