Positief Botox nieuws

31 Oktober, 2014 10:36


Het merk Botox klinkt wellicht iedereen bekend in de oren. De meeste mensen associëren Botox met anti-rimpelbehandelingen om bijvoorbeeld kraaienpootjes of fronsrimpels te verhelpen. Maar deze week is er opmerkelijk nieuws naar buiten gekomen over het gebruik van het product Botox. Een team van internationale onderzoekers doet momenteel onderzoek naar de inzet van Botox om tumoren/kankersoorten te bestrijden.

Het is al geruime tijd bekend dat zenuwen een rol spelen bij de progressie en ontwikkeling van diverse kankersoorten. Uit onderzoek is gebleken dat de ‘nervus vagus’, de zenuw die het brein met de maag verbindt, van invloed is op de groei van kanker.

Volgens een team van internationale onderzoekers zou Botox een aanvulling kunnen zijn op hedendaagse behandelmethodes om kanker te bestrijden.


Botox onderdrukt de groei van kanker.

Uit diverse tests van medische onderzoeken blijkt dat Botox de meest essentiële maagzenuw kan verdoven waardoor de groei van tumoren flink afneemt. Volgens specialisten is het grote voordeel van Botox dat de behandeling betaalbaar is en veilig. Daarnaast heeft Botox nauwelijks neveneffecten en de patiënt hoeft niet langdurig in het ziekenhuis te verblijven.

Onderzoekers zijn van plan om de resultaten binnenkort verder te testen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar maagkanker, maar worden ook andere tumoren zoals prostaatkanker geanalyseerd.

Uit dit onderzoek kan geconcludeerd worden dat Botox een zeer lichaamsvriendelijk product is dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Voor meer informatie over het gebruik van Botox klik hier.

< Een facelift zonder operatie? Wist u dat? Gezichtsbotten krimpen met de leeftijd. >

» Terug naar het overzicht