Trend: het laten opvullen van de lippen

2 November, 2015 10:14

Een deel van bekend Nederland heeft zich eraan onderworpen: het laten opvullen van de lippen. Op zich niet heel raar want de mond en de lippen zijn het eerste deel van het gezicht waar we naar kijken als we met iemand praten. Bovendien geven mooie, volle lippen een jeugdige en sexy uitstraling. Zo is uit onderzoek gebleken dat vrouwen met volle lippen er jonger uit zien, ondanks dat de rest van hun gezicht er ouder uitziet.

Waarom uw lippen laten opvullen?

U kijkt in de spiegel en stoort zich aan uw smalle lippen. U had ze graag voller gezien zodat uw gezicht meer spreekt en u zich aantrekkelijker voelt.  Zo is uit een onderzoek van Manchester University gebleken dat de lippen van een vrouw de meeste aandacht van een man trekken. Bij een eerste ontmoeting kijkt de gemiddelde man de helft van de tijd naar de lippen van een vrouw.

Wanneer u niet tevreden bent met uw lippen kunt u overwegen om uw lippen te laten vergroten. In een eerste consult worden uw wensen samen met de cosmetische arts doorgenomen en wordt er gekeken in hoeverre deze vervuld kunnen worden. Het is belangrijk om altijd te streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat om de karakteristieke kenmerken van uw gezicht te behouden.

De fillers

Uw lippen worden opgespoten met fillers die de lichaamseigen stof hyaluronzuur bevatten. In ons lichaam komt de stof hyaluronzuur voor om vocht in de huid vast te houden en er voor te zorgen dat de huid veerkrachtig blijft. Wanneer het lichaam ouder wordt en onvoldoende hyaluronzuur heeft kan dit er voor zorgen dat de huid vochtarm, droog of minder veerkrachtig wordt. Doordat er een lichaamseigen stof wordt gebruikt om uw lippen op te vullen is de kans op een allergische reactie of bijwerking zeer klein.

Het eindresultaat

Wanneer u heeft besloten om uw lippen te laten opvullen met een filler is het resultaat tegelijk na de behandeling zichtbaar. Het resultaat is echter tijdelijk. U heeft zo’n zes tot twaalf maanden plezier van uw volle lippen. Wanneer u het resultaat van de behandeling wilt behouden kunt u het beste kiezen voor een opfrisbehandeling wanneer u merkt dat het effect van de filler minder zichtbaar wordt. U kunt beter niet wachten tot de filler geheel verdwenen is omdat er op deze manier een jojo-effect ontstaat.

Wilt u meer weten over het laten vergroten van uw lippen? Bekijk deze pagina of neem gerust contact met ons op.

< Diverse soorten fillers Wallen, hoe ontstaan ze en hoe komt u ervan af? >

» Terug naar het overzicht