Twee voor de prijs van één? Niet in de cosmetische branche!

18 Augustus, 2015 11:01

Nederlandse cosmetische artsen zijn het erover eens. Stunten met prijzen binnen de cosmetische branche is een no-go. De kans dat mensen ondoordacht de stap zetten naar een cosmetische behandeling is veel te groot volgens de artsen. Mensen moeten het uit zichzelf willen, goed geïnformeerd worden, goed erover na kunnen denken en niet worden verleid door prijsstunters. In dit artikel meer over de verandering omtrent de wetgeving en de invloed van de overheid op gebied van cosmetische chirurgie.

Andere maatregelen en betere voorlichting
Het kabinet wil ervoor zorgen dat mensen die een cosmetische behandeling willen ondergaan van te voren goed worden ingelicht en worden geïnformeerd over de mogelijk risico’s van esthetische cosmetische ingrepen. Daarmee willen zij voorkomen dat mensen ondoordacht een cosmetische behandeling ondergaan.

Daarnaast worden reclames voor cosmetische behandelingen voortaan voorzien van de volgende slogan:

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

Minister Schippers heeft afgelopen maand aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat de slogan een onderdeel is van de nieuwe reclamecode van de cosmetische sector.

Joost Kroon is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Een vereniging die zich inzet voor de kwaliteit en betrouwbaarheid binnen de cosmetische sector. Binnen deze vereniging is onder andere afgesproken dat er niet meer met prijzen gestunt mag worden. Om die reden zijn enkele leden uit de beroepsvereniging gestapt.

Rijksoverheid geeft antwoord en advies over cosmetische ingrepen
De regering wil dat men beter wordt geïnformeerd over de cosmetische ingrepen en mogelijke complicaties. Mensen zijn op dit moment nog onvoldoende bewust van de risico’s van cosmetische behandelingen.

Wij willen dat mensen goed blijven nadenken over cosmetische behandelingen

Speciaal hiervoor is door Rijksoverheid een website in het leven geroepen waarop mensen terecht kunnen voor informatie en antwoord op hun vragen omtrent cosmetische chirurgie.

Aanscherping van de wetgeving
Daarnaast wordt ook de wet aangescherpt. Schoonheidsspecialisten mogen niet injecteren. Ook mogen risicovolle laserbehandelingen uitsluitend worden uitgevoerd door bevoegde artsen en huidtherapeuten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft daardoor meer mogelijkheden om toezicht te kunnen houden op de cosmetische sector.

Dokter Joost Kroon is een bevoegd en zeer ervaren cosmetisch arts. Lees hier meer over zijn ervaringen en CV. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

< Deelname klinische studie - kinstudie Wat is het verschil tussen botox en fillers? >

» Terug naar het overzicht