Uitgelicht: Injectable Volbella

18 Februari, 2015 16:59

In dit blog zal de injectable Volbella worden besproken, deze relatief nieuwe filler is ideaal voor de behandeling van fijne lijntjes. Met fijne lijntjes bedoelen wij o.a. de behandeling van liplijntjes, rokersrimpels en barcode lijntjes. Dokter Joost Kroon is één van de eerste cosmetisch artsen die met dit product mocht gaan werken.

Inmiddels heeft hij ruime ervaring opgebouwd met dit product en zijn de reacties louter positief. Wij zullen hieronder wat dieper ingaan op dit product.

Wat is Volbella?

Volbella is een filler waarbij een cross-linking techniek is gebruikt. Waarbij normale fillers uit enkelvormige hyaluronzuren  bestaan, maakt Volbella gebruik van zowel korte-keten hyaluronzuur en lange-keten hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een eiwit, dit eiwit wordt normaliter relatief snel afgebroken door het lichaam. Door gebruik te maken van cross-linking (het combineren van korte-keten hyaluronzuur met lange-keten hyaluronzuur), wordt de houdbaarheid van deze filler vergroot. Dankzij deze techniek kan het effect van Volbella tot 1 jaar aanhouden in het gebied rondom de mond. Dit kan een groot verschil zijn met de overige fillers, die vaak tot zes maanden effect hebben. Door het vergroten van de houdbaarheid blijft ook het resultaat langer zichtbaar en daardoor hoef je minder vaak behandeld te worden, een win-win situatie dus!

Voor en na resultaten van een behandeling met Volbella

Hoe werkt Volbella?

Volbella is met name geschikt voor het behandelen van de fijne lijntjes, dankzij een speciale techniek is het mogelijk om met deze filler zeer subtiele resultaten te creëren. Dankzij deze techniek zijn de resultaten natuurlijker en mooier. Voorheen waren er diverse fillers op de markt waarbij er al snel teveel volume ontstond, dit effect heet overbehandeling. Koos een arts er voor om minder filler te gebruiken dan ontstond er vaak onderbehandeling. Deze onderbehandeling zorgde er voor dat er nog steeds lijntjes zichtbaar waren.

Met Volbella is dit niet meer aan de orde, het is daarbij wel van belang om naar een arts te gaan met voldoende ervaring. Wilt u meer weten over dit product en of de andere behandelingen? Kijk dan op www.joostkroon.com voor meer informatie.

< Verzorgende producten voor de gevoelige huid Wat kan ik doen tegen overmatig zweten? >

» Terug naar het overzicht