Verzorgende producten voor de gevoelige huid

26 Februari, 2015 14:49

Niet iedereen beschikt over hetzelfde huidtype, er zijn diverse soorten typen en elke soort behoeft zijn eigen producten en verzorging. Dokter Joost Kroon is specialist op het gebied van huidverzorging en geeft dan ook graag advies op het gebied van uiterlijke verzorging. In dit blog zullen we diverse producten voor de droge en gevoelige huid doornemen, want wij weten als geen ander hoe vervelend dit huidtype kan zijn.

Wat is een gevoelige huid?

Het huidtype dat je hebt is erfelijk bepaald, hier is dan ook niks aan te doen of te veranderen. Een gevoelige huid kenmerkt zich o.a. de hoge kwetsbaarheid. Daarnaast hebben mensen met een gevoelige huid vaak last van bijvoorbeeld:

  • Overgevoeligheid voor allergieën
  • Een droge huid, waardoor deze kan gaan trekken, kan gaan jeuken of bevat schilfers
  • Overgevoeligheid voor schommelingen in het weer (temperatuur/zon e.d.)

Een gevoelige huid reageert vaak anders op bepaalde producten dan een ander huidtype. Het is daarom van belang om verzorgingsproducten te gebruiken die speciaal zijn samengesteld voor de gevoelige huid. Hieronder vindt u enkele producten die Dokter Joost Kroon adviseert.

Reinigen met de Skin Tech Cleanser

Het is belangrijk om uw gevoelige huid goed te reinigen, dit werkt het best met een cleanser. De cleanser van Skin Tech is zacht en is PH neutraal. De cleanser brengt u aan op een droge of vochtige huid, laat deze ongeveer 1 tot 2 minuten intrekken en verwijder daarna met water. Dankzij het gebruik van deze cleanser worden de onzuiverheden op de huid verwijderd. Meer weten? Bekijk de cleanser dan direct in onze webshop.

Vitamine E Antioxidant

De Vit. E crème is bedoeld voor dagelijkse hydratatie, deze crème is ideaal voor de (extra) gevoelige huid en wordt direct op eerste huidlaag aangebracht. Dankzij de fijne samenstelling hydrateert deze crème de hele dag en fungeert het daarbij ook als antioxidant. Deze crème dient op een schone huid aangebracht te worden voor het beste resultaat. De Vit. E crème bevat geen zonbeschermingsfactor, het is wel raadzaam de crème te combineren met een goede sunblock. Lees meer over de

Verschillende producten voor de gevoelige huid

Op de website vindt u nog veel meer producten, zo heeft Dokter Joost Kroon ook diverse producten voor de normale huid, vette huid of rode huid. Meer weten? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje in de webshop voor meer informatie.

< Een ontspannen blik dankzij Botox Uitgelicht: Injectable Volbella >

» Terug naar het overzicht