Vijf tips voor een gezonde en stralende huid

23 Mei, 2014 14:27

Een gezonde en stralende huid, wie wilt dat nou niet? Door middel van deze blog geven wij u vijf handige tips om stralend door het leven te gaan.


Tip 1: Bescherm uzelf tegen de zon

Uit onderzoek is gebleken dat de zon de grootste oorzaak is van het ontstaan van rimpels. UV-straling zorgt voor een verminderde huidelasticiteit en daarom is het belangrijk dat u zichzelf goed beschermt. UV kan onderverdeeld worden in UV-A en UV-B. Doorgaans zorgt UV-B voor de bruine kleur die krijgt tijdens en na het zonnen. UV-A is de boosdoener als het gaat om huidveroudering.

Wij raden u aan om u zo vaak mogelijk te beschermen tegen de UV-straling. Zelfs als de zon niet te zien is, door bijvoorbeeld bewolking, kan er huidveroudering optreden dankzij de UV-straling. Blijf dus smeren!

 

Tip 2: Chocolade

Een heerlijk stukje chocolade, voor veel mensen is dit niet weg te denken uit het dagelijks eetpatroon. Gelukkig maar, want chocolade is goed voor de huid! Cacao bevat namelijk mineralen, vitamines en antioxidanten. Hierdoor kan chocolade helpen om de huid van binnenuit te verzorgen. Een stukje chocolade op zijn tijd kan dus best en draagt bij aan een gezonde huid.

Daarnaast raden wij u om niet te veel suikers te nuttigen. Suiker zorgt voor een afbraak van collageen wat vervolgens rimpels en lijntjes kan veroorzaken.

 

Tip 3: Nachtrust

Zorg ervoor dat u ’s nachts voldoende nachtrust hebt om uw lichaam te laten herstellen van een intensieve dag. Wellicht vraagt u zich af: Hoeveel uur moet ik dan slapen? Gemiddeld heeft een mens tussen de 7 en 9 uur nachtrust nodig. Wanneer u te weinig slaapt zal uw lichaam steeds meer stresshormonen aanmaken. Deze hormonen zorgen er vervolgens voor dat huidcellen worden afgebroken. Slapen is dus ontzettend belangrijk om een gezonde en stralende huid te behouden.

 

Tip 4: Huidverzorgingsproducten

Maakt u gebruik van huidverzorgingsproducten? Kijk dan goed naar de producten die u momenteel gebruikt. Agressieve gezichtsreinigers of harde scrubs kunnen namelijk schadelijk zijn voor de huid. De producten zorgen ervoor dat de huid uitdroogt en dat eventuele rimpels zichtbaar worden.

 

Tip 5: Vocht

Zorg ervoor dat u dagelijks voldoende vocht binnen krijgt. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen snel worden afgevoerd uit het lichaam. Hierdoor wordt de huid van binnen uit gehydrateerd en behoudt het de flexibiliteit.

 

Joost Kroon Cosmetische kliniek

Onder andere gespecialiseerd in

HuidverzorgingBotox


< Voedingssupplementen die helpen tegen huidveroudering. Hoe sta je het mooist op de foto? Zo doe je dat! >

» Terug naar het overzicht