Wat is een Vampire Facelift precies? Wij geven het antwoord.

24 September, 2015 17:04

Een van de nieuwste cosmetische behandelingen die wij doen is de ‘Vampire Facelift’, ook wel de ‘PRP facelift’ genoemd. Het is een alternatief voor de operatieve facelift en de liquid facelift. Benieuwd naar de oorsprong van deze naam en wat het precies doet? Lees het in dit artikel.

Technisch gezien is het absoluut geen facelift. Het is een nieuwe cosmetische behandeling, waarmee het gezicht zonder een operatie een frissere en jongere uitdrukking krijgt. Daarbij maken we gebruik van lichaamseigen fillers, die worden gemaakt van componenten (PRP) uit uw eigen bloed.

Wat is PRP?
PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma. Het is een onderdeel van het bloed dat door middel van centrifugeren wordt gescheiden van de rest van de componenten van het bloed. Dit gebeurt in een reageerbuisje met een speciale machine en duurt zo’n 5 minuten. PRP is de goudgele substantie die verantwoordelijk is voor het stollen van het bloed, waardoor het bloeden stopt en wonden kunnen genezen.

De Vampire Facelift
De Vampire Facelift heeft zijn naam te danken aan het gebruik van substanties uit het eigen bloed. PRP werkt anders dan hyaluronzuur-fillers (deze worden gebruikt voor de liquid facelift). Het doel is niet het opvullen van het gezicht daar waar het volume heeft verloren, maar juist het stimuleren van de aanmaak van collageen. Collageen is een bestandsdeel dat zorgt voor de stevigheid van de huid. Naarmate men ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen af. Indien u uw rimpels wilt verminderen is een combinatie van een behandeling met PRP en hyaluronzuur-fillers aan te raden.

Gebruik lichaamseigen PRP voor andere behandelingen
Daarnaast wordt PRP ook gebruikt voor andere behandelingen:

  • Voor huidverbetering:  PRP kan niet alleen gebruikt worden in het gezicht, maar ook verstevigen en verfijnen van de huid bij de hals, de handen en het decolleté.
  • Stimulering van de haargroei: naast de stimulering van de aanmaak van collageen heeft PRP ook een stimulerende werking op de haargroei. De PRP behandeling is met name geschikt voor mensen die last hebben van Alopecia androgenetica, de meest voorkomende vormen van haaruitval.

Wilt u meer weten over het gebruik van PRP en de Vampire Facelift? Bekijk deze pagina of neem gerust contact met ons op.

< Wallen, hoe ontstaan ze en hoe komt u ervan af? Ouder worden en het ontstaan van rimpels >

» Terug naar het overzicht