Wat kan ik doen tegen overmatig zweten?

13 Februari, 2015 09:35


Het is natuurlijk niet raar dat u zweet wanneer u een sprintje moet trekken om de trein te halen, maar toch zijn er genoeg mensen die het gevoel hebben voortdurend sprintjes te trekken. Overmatig zweten is vaak erg vervelend en kan ervoor zorgen dat u belemmerd wordt in uw dagelijkse bezigheden. Maar wat gebeurt er eigenlijk in uw lichaam wanneer u overmatig zweet en wat kunt u hier aan doen?


Wanneer u last heeft van overmatig zweten dan zijn de zweetklieren in uw handen, voeten en oksels vaak overgevoelig. Hierdoor worden de klieren al bij een geringe prikkeling geactiveerd, waardoor er bij een minimale inspanning een overmatige hoeveelheid zweet wordt geproduceerd. Om dit proces tegen te gaan kunnen er verschillende stappen worden ondernomen. De meest effectieve behandelingsmethode, die tegelijkertijd ook het langst van kracht blijft, is het injecteren van Botox. De naam Botox is afgeleid van Botulinetoxine, dat een eiwit is dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Voor het gemak wordt in dit blog de naam Botox gehanteerd.

Hoe ziet het behandelingsproces eruit?

Hoewel zowel uw oksels als uw handen en voeten behandeld kunnen worden met Botox is de behandeling van de oksel het meest gebruikelijk. De behandeling van de zweetklieren in de oksels is in tegenstelling tot de handen en voeten nauwelijks pijnlijk. Ruim 90 procent van de cliënten merkt een duidelijke verbetering van de klachten na de behandeling. De behandeling is daarnaast erg gemakkelijk uit te voeren en ziet er als volgt uit:

Stap 1: Eén dag voor de behandeling scheert u zelf de okselbeharing weg.

Stap 2: Op de dag van de behandeling is het aangeraden geen deodorant te gebruiken.

Stap 3: In het gemarkeerde huidgebied wordt er op meerdere punten, die op gelijkmatige afstand van elkaar liggen, een kleine hoeveelheid Botox geïnjecteerd met een kleine fijne naald.

Stap 4: U kunt na de behandeling weer verder met uw dagelijkse bezigheden.

 

Meer informatie over de behandeling?

Deze simpele behandeling heeft dus vaak een enorme invloed op uw leven. Doordat u minder zweet zal u zich meer kunnen ontspannen en minder ongemakkelijk voelen. U zal hierdoor niet meer worden belemmerd tijdens uw dagelijkse bezigheden. Om er zeker van te zijn dat de behandeling door een deskundige arts wordt uitgevoerd kunt u terecht bij dokter Joost Kroon. Dokter Joost Kroon is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen en leidt ook artsen in het binnen- en buitenland op om dergelijke behandelingen uit te voeren. Wilt u meer informatie over de cosmetische kliniek of de behandelingen van Joost Kroon, dan kunt u terecht op de website www.joostkroon.com. Stelt u liever direct uw vragen aan een specialist, neem dan telefonisch contact op door te bellen met 020-3338650.

< Uitgelicht: Injectable Volbella Botox, ook tegen hoofdpijn >

» Terug naar het overzicht