Dermapen


De Dermapen is een uniek apparaat speciaal bedoeld voor microneedling. De pen beschikt over zeer kleine naaldjes die in de huid vibreren. De diepte van de naaldjes kunnen in millimeters worden afgesteld zodat er op een gereguleerd huidniveau kanaaltjes worden gemaakt zonder de opperhuid te beschadigen. Vanuit deze microkanaaltjes wordt het natuurlijke herstelproces van de huid op gang gezet. Hierbij komen factoren vrij die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen- en elastinevezels. Deze eiwitten geven de huid stevigheid en elasticiteit. Tevens is de opnamecapaciteit van de huid tijdens de behandeling verhoogd waardoor de werkstoffen van de gebruikte producten optimaal worden opgenomen. Hierdoor kan de Dermapen ook gecombineerd worden met andere behandelingen.

Indicaties voor een behandeling

  • Huidveroudering;
  • Littekens
  • Striae
  • Grove poriën
  • Doffe huid

Behandeling

Nadat de huid is gereinigd zal er een serum worden aangebracht. De Dermapen wordt vervolgens met vloeiende bewegingen over de huid bewogen. Tijdens de behandeling kunt u een tintelend gevoel ervaren en kan het aanvoelen als lichte prikjes. Zo nodig wordt de diepte van de naaldjes aangepast. Ter aanvang van de behandeling kan er gebruik worden gemaakt van Emla crème dat een verdovende werking heeft op de huid. Deze kunt u op recept halen bij de apotheek en 45 minuten voorafgaand aan de behandeling aanbrengen. De behandeling wordt afgesloten met een aansluitende huidverzorging en beschermingsfactor.

Nazorg

De huid kan warm aanvoelen, zal er rood uitzien en er kan een lichte zwelling ontstaan. De roodheid kan 1 tot 3 dagen aanhouden en kan licht gaan vervellen. Na de behandeling is het belangrijk om de huid te ondersteunen met een beschermende en herstellende crème. Ook het gebruik van een beschermingsfactor is noodzakelijk om pigmentverschuivingen te voorkomen (minimaal SPF 30). Het huidverzorgingsproduct K Ceutic van Dermaceutic (met SPF 50) is een uitstekende crème die voldoet aan deze eisen. Het zal dan ook direct na de behandeling worden aangebracht om het genezingsproces te bevorderen. Sporten of saunagebruik op de dag van de behandeling is af te raden. Het gebruik van make-up kan worden hervat op de dag na de behandeling.

 

Advies

Afhankelijk van de indicatie en de huidconditie wordt er besproken en geadviseerd hoeveel behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Het gebruik van Dermaceutic en Skin Tech huidproducten wordt aangeraden ter ondersteuning bij Dermapen behandelingen.