Pigmentvlekken

Recent wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een mooie egale huid wereldwijd wordt beschouwd als een teken van schoonheid. Pigmentvlekken kunnen een egale huid verstoren en veroorzaken een oudere uitstraling. De vlekken zijn plaatselijke ophopingen van natuurlijk huidpigment en kunnen over het gehele lichaam voorkomen. Pigmentvlekken zijn vaak storend aanwezig, met name op het gezicht, de decolleté, de handen en de armen. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; daarom is het type behandeling afhankelijk van uw huid en de klachten.

Waarom een pigment behandeling bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Een mooie, egale huid
  • Verschillende behandelmogelijkheden
  • Gratis advies voor behandeling tegen pigmentvlekken
  • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

Boek direct een pigment behandeling

Kosten van een pigmentbehandeling

De kosten van een behandeling tegen pigmentvlekken hangt erg af van uw situatie en de behandeling die we uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen.

Pigment laser alexandrite

Klein gebied €90,-
Middelgroot gebied €175,-
Uitgebreid gebied (gelaat) €225,-
Extra uitgebreid gebied €275,-

Chemische peelings + fruitzuur producten

Fruitzuur peeling (glycolzuur/melkzuur/salicyzuur) €99,-
TCA peeling 12% / 15% €198,-
TCA peeling 18% / 20% €198,-
Melapeel (tegen zwangerschapsmasker/pigmentvlekken) €249,-
Melacream (sterk pigment regulerende creme- ook als aanvulling op de melapeel) €110,-

Het is belangrijk om te weten dat wij op het gebied van licht, laser en peeling uitsluitend werken met een ervaren huidtherapeut. Wij waarborgen kwaliteit door regelmatige bijscholing en aansluiting bij vakverenigingen. Tevens werken wij met de beste en nieuwste apparatuur, zodat er een optimaal resultaat wordt bereikt.

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

In sommige gevallen wordt een behandeling tegen pigmentvlekken vergoed door uw zorgverzekering. Een vergoeding is in de meeste gevallen alleen mogelijk in geval van pigmentstoornissen. Dit valt onder uw aanvullende verzekering. Voor meer informatie over de mogelijkheid tot vergoeding door uw zorgverzekeraar kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Boek direct een pigment behandeling

Behandeling tegen pigmentvlekken

Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek bieden wij twee soorten behandelingen aan tegen pigmentvlekken:

Afhankelijk van uw huidtype en het soort pigmentatie zal de huidtherapeut een advies geven voor de beste behandeling.

Hoe ontstaat een pigmentvlek?

Pigmentvlekken zijn plaatselijke ophopingen van pigmentcellen in de huid. Doordat deze cellen meer pigmentstof produceren en dicht bij elkaar liggen, wordt een donkerdere verkleuring zichtbaar in de huid. Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben:

Licht- en lasertherapie tegen pigmentvlekken: photorejuvenation

Huidverjonging door licht- en lasertherapie is een succesvolle manier om een egale en stralende huid te krijgen. Het licht verwijdert alle oneffenheden uit de huid, waardoor u een fris en rustig uiterlijk krijgt. Het grote voordeel van deze manier van behandelen is, dat het de overtollige pigmentatie de rode kleur van de huid aanpakt. Tevens stimuleert het licht de aanmaak van collageen, waardoor de huid steviger wordt.

De licht- en laserbehandeling

Tijdens de licht- en laserbehandeling wordt het licht selectief geabsorbeerd in de pigmentvlek. De hitte die hierbij ontstaat, zorgt ervoor dat de pigmentvlek een oppervlakkig korstje vormt. Het bloed vormt vervolgens een stolsel dat door het lichaam wordt opgeruimd. Daarna komen de vaatwanden tegen elkaar te liggen, waardoor er geen bloed meer doorheen kan stromen en de roodheid niet meer zichtbaar is.

Peeling tegen pigmentvlekken

Het behandelen van pigmentvlekken is ook mogelijk door middel van een peeling. Met een peeling wordt de huid vernieuwd, waardoor oppervlakkig gelegen pigment naar de bovenkant van de huid komt. Dieper gelegen cellen worden met een pigment regulerende peeling behandeld. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van het pigment beter gereguleerd wordt en gelijkmatiger over de huid wordt verdeeld. De pigmentvlek vervaagt of zal verdwijnen. Tevens verfijnt de structuur van de huid en krijgt de huid een mooie verfrissing.

Door wie wordt de pigmentbehandeling uitgevoerd?

Onlangs is er door minister Edith Schippers een wetswijziging ingediend waarin wordt gesteld dat alleen huidtherapeuten en artsen laserbehandelingen mogen uitvoeren. Op deze manier wordt de kwaliteit van deze behandelingen gewaarborgd. Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek wordt u behandeld door een HBO-opgeleide huidtherapeute met specifieke ervaring op het gebied van lichttherapie, lasertherapie en chemische peeling. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). U kunt ons ook terug vinden in het Kwaliteitsregister Paramedici en op Kliniekervaringen.nl.

Moet ik nog ergens rekening mee houden?

Voor een optimaal resultaat, én om beschadiging van de huid te voorkomen, dient u met een aantal zaken rekening te houden wanneer u een pigmentbehandeling ondergaat.

  • Enige tijd voor en na de behandeling mag de huid niet aan zonlicht worden blootgesteld. Wanneer het behandelde gebied een deel van het lichaam betreft dat dagelijks aan daglicht wordt blootgesteld, dient er dagelijks minimaal een beschermingsfactor SPF30 (UVA & UVB) te worden gebruikt.
  • Wij raden aan de huid voor te breiden op de behandeling door middel van Dermaceutic producten.
  • Na de behandeling kan de huid iets roder zijn en kan het pigment tijdelijk donkerder kleuren. Dit trekt vanzelf weg.
  • De huid mag middels een coldpack gekoeld worden.
  • Vermijd sporten, saunabezoek en een warm bad tot 48 uur na de behandeling.
  • Vermijd een bezoek aan de zonnebank of het gebruik van tanningspray voor en na de behandeling.

Beschadiging door de zon

De zon is belangrijk voor onze huid, maar overmatige straling kan veel schade aanrichten. Er kunnen pigmentvlekken ontstaan en bloedvaatjes kunnen hun kracht verliezen. Hierdoor worden ze meer zichtbaar aan de oppervlakte van de huid. Dit uit zich in couperose en pigmentvlekken. Tevens kan een verlies van collageen en elastine-vezels een gevolg zijn van zonneschade. Bovendien kan er DNA-schade optreden en kan huidkanker ontstaan. Middels Photorejuvenation kan de huid hersteld worden en krijgt het haar egale teint terug.

Melasma

In de volksmond wordt melasma ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd. Dit is een verwarrende naam: melasma komt vaak voor bij zwangere vrouwen, maar ook zeker bij mensen die niet zwanger zijn. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar we kunnen wel een aantal factoren aanwijzen die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van melasma, zoals hormonen, medicatie en zonlicht. Melasma is een chronische huidaandoening die goed te behandelen is.

Hyperpigmentatie

Overmatige productie van pigmentcellen kan een donkere verkleuring in de huid geven. Dit kan voorkomen wanneer de huid beschadigd is door bijvoorbeeld een wondje of acne. Met specifieke producten en gerichte behandelingen kan hierin een zichtbaar verschil worden bereikt.

Neem contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen over pigmentvlekken of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.