Acne

Er zijn vele verschillende vormen van acne welke in verschillende leeftijden tot uiting kunnen komen. Dit kan grote invloed hebben op het psychologisch welzijn en in sociale contacten. Stoor jij je aan je onzuivere huid? Heeft dit effect op hoe jij over je huid denkt en voelt? Wil je een mooiere huid zonder ontstekingen en vervelende littekens? Laat de huidtherapeut je huid bekijken. Zij stelt een persoonlijk behandelplan op om tot een optimaal resultaat te komen.

 • Veel behandelingsmogelijkheden
 • Behandeling op maat afgestemd op persoonlijk behandelplan
 • Gratis consult
 • Aangesloten bij NVH

Boek direct een acne behandeling

Wat is acne?

Bij acne is er sprake van onzuiverheden, verstoppingen en ontstekingen. Dit komt onder andere tot uiting in de vorm van rode puistjes, witte en/of zwarte puntjes. Ook kan een huid vet aanvoelen en glimmend eruit zien. Bovendien kan acne hormoongevoelig zijn waardoor de klachten in perioden optreedt.

Bij acne is er een verstoring van 3 factoren, namelijk een verhoogde talgproductie, de aanwezigheid van de bepaalde bacteriën (Propiopnibaterium acnes) en/of een verdikte hoornlaag. Soms is het niet geheel duidelijk welke oorzaken betrokken zijn bij acne. Het kan te maken hebben met erfelijkheid, medicatie, voeding, hormonen en externe factoren (bijvoorbeeld verkeerde huidproducten of krabeffecten). Tijdens een uitgebreid consult gesprek wordt nagegaan welke oorzaken mogelijk betrokken kunnen zijn bij de acne klachten.

Waarom een acnebehandeling bij Joost Kroon Cosmetische kliniek

 • Effectieve en professionele behandeling
 • Voor ieder huidtype geschikt
 • Uitgebreid consult en persoonlijk advies
 • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

De behandeling

Afhankelijk van het type acne en de huid wordt een behandelplan op maat gemaakt. Tijdens de behandeling worden onzuiverheden gereinigd en de talgproductie aangepakt. Er kunnen verschillende behandelingen worden uitgevoerd en worden gecombineerd. Deze zijn toegespitst om de onzuiverheden, ontstekingen, littekens en doffe/vette huid te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld middels laser, peelings, voedingsadviezen en/of medicatie worden behandeld.

Werking

 • Reguleert de talgproductie
 • Vermindert onzuiverheden en ontstekinge
 • Verbetert littekens en vlekjes na acne
 • Verkleind grove poriën en verbetert huidstructuur

Resultaat

Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de acne verminderd. Afhankelijk van de ernst en het type acne zijn vaak meerdere behandelingen nodig om de acne te stabiliseren en te verbeteren. Wanneer het optimale resultaat is behaald, is het aan te raden om onderhoud behandelingen te doen om het resultaat te behouden en verder te verbeteren.

Belangrijk om te weten

Huidproducten en acnebehandelingen zijn een perfecte combinatie voor een optimaal resultaat. Na de behandeling kan de huid er roder uit zien. Soms kan de acne iets verergeren voordat het verbetert. Belangrijk is om zelf niet aan de puistjes of ontstekingen te krabben. Na 2 a 3 weken kan de behandeling worden herhaald. In eerste instantie wordt er vaak aangeraden om de behandeling achter elkaar volgens te plannen zodat de acne geen kans krijgt om te verergeren.

NEEM CONTACT OP MET KLINIEK JOOST KROON IN AMSTERDAM

Heeft u vragen over een acne behandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.