Laserbehandeling tegen pigmentvlekken
Tijdens de behandeling wordt het licht van de laser selectief geabsorbeerd door de pigmentvlekken. Het licht wordt hierbij omgezet in warmte, wat ervoor zorgt dat opgehoopt melanine wordt afgebroken. De hitte die hierbij ontstaat zorgt ervoor dat de pigmentvlek een oppervlakkig korstje vormt dat vanzelf door het lichaam wordt opgeruimd.
Over het algemeen zijn er twee tot drie behandelingen nodig met tussenpozen van drie tot vier weken. Lees meer informatie over een laserbehandeling.
Peeling tegen pigmentvlekken
Het behandelen van pigmentvlekken is ook mogelijk door middel van een peeling. Tijdens een peeling wordt de bovenste laag huidcellen verwijderd. Het overmatige pigment dat in deze huidlaag aanwezig is, verdwijnt hierdoor ook. Vervolgens ontstaat er een nieuwe, egale en gladde huid. De pigmentvlek vervaagt of zal verdwijnen. Tevens verfijnt de structuur van de huid en krijgt de huid een mooie, frisse uitstraling. Lees meer informatie over een peeling.
Voor en na de behandeling
Na de pigmentbehandeling kan uw huid licht zwellen en rood worden. Uw huid is op dat moment extra gevoelig en het is daarom van belang dat u geen geparfumeerde producten op de behandelde huid gebruikt. Tevens raden wij u aan om uw huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. De zwelling en roodheid trekken na enkele uren tot een dag vanzelf weg. Let ook op de volgende punten:
- Enige tijd voor en na de behandeling mag de huid niet aan zonlicht worden blootgesteld.
- Wij raden aan de huid voor te bereiden op de behandeling door middel van Dermaceutic producten.
- De huid kan met behulp van een coldpack gekoeld worden.
- Vermijd sporten, saunabezoek en een warm bad tot 48 uur na de behandeling.
- Vermijd een bezoek aan de zonnebank of het gebruik van tanningspray voor en na de behandeling.
Wat zijn pigmentvlekken?
- Blootstelling aan uv-straling
- Hormonen
- Erfelijke bepaling
- Beschadiging van de huid
- Stress
- Medicijngebruik
Beschadiging door de zon
De zon is belangrijk voor onze huid, maar overmatige straling kan veel schade aanrichten. Er kunnen pigmentvlekken ontstaan en bloedvaatjes kunnen hun kracht verliezen. Hierdoor worden ze meer zichtbaar aan de oppervlakte van de huid, waardoor pigmentvlekken ontstaan. Deze vorm van pigmentvlekken noemen we ook wel ouderdomsvlekken.
Melasma: zwangerschapsmasker
Melasma uit zich in donkere vlekken in het gezicht en soms in de nek. Deze vorm van pigmentvlekken komt vaak voor bij zwangere vrouwen, maar ook zeker bij mensen die niet zwanger zijn. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar we kunnen wel een aantal factoren aanwijzen die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van melasma, zoals hormonen, medicatie en zonlicht.
Hyperpigmentatie
Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan doordat de huid is beschadigd door bijvoorbeeld een wondje of acne. Ook het gebruik van verkeerde huidproducten kan leiden tot hyperpigmentatie.
Neem voor meer informatie over een behandeling tegen pigmentvlekken gerust contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een pigmentbehandeling te boeken.