Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid die worden veroorzaakt door een plaatselijke ophoping van huidpigment, ook wel melanine genoemd. De vlekken kunnen over het gehele lichaam voorkomen, maar zijn vooral vervelend wanneer ze op zichtbare plekken, zoals op het gezicht, het decolleté of de handen zitten. Deze vlekken verstoren uw egale huid en veroorzaken vaak een oudere uitstraling. Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek kunt u terecht voor het laten verminderen of verwijderen van uw pigmentvlekken. Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; daarom is het belangrijk dat de behandeling helemaal op uw huid en situatie wordt afgestemd.

Waarom pigmentvlekken verwijderen bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Gratis consult en advies
  • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA
  • Beoordeeld met een 9,7
  • Verschillende behandelmogelijkheden

Boek direct een pigment behandeling

“IPL-behandeling van mijn decolleté gehad. Ik had wat pigment vlekjes en wat lijntjes. De behandeling was pijnloos, het resultaat prachtig! Mijn decolleté is egaler en ik zie geen lijntjes meer. Ik ben er heel blij mee.” - Rebecca

pigmentvlekken behandelen

Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek bieden wij twee soorten behandelingen aan tegen pigmentvlekken: lasertherapie en peeling. Afhankelijk van uw huidtype en het soort pigmentatie adviseren wij u over de beste behandeling voor u.

Laserbehandeling tegen pigmentvlekken

Tijdens deze behandeling gebruiken we licht- en lasertherapie om uw huid weer egaal en stralend te maken. Het licht verwijdert alle oneffenheden van de huid, waardoor u een fris en rustig uiterlijk krijgt.

Peeling tegen pigmentvlekken

Een peeling zorgt ervoor dat uw huid zichzelf vernieuwt. Tijdens een peeling wordt de bovenste laag huidcellen verwijderd. Hieronder ontstaat een nieuwe, frisse en egale huid.

Laserbehandeling tegen pigmentvlekken

Tijdens de behandeling wordt het licht van de laser selectief geabsorbeerd door de pigmentvlekken. Het licht wordt hierbij omgezet in warmte, wat ervoor zorgt dat opgehoopt melanine wordt afgebroken. De hitte die hierbij ontstaat zorgt ervoor dat de pigmentvlek een oppervlakkig korstje vormt dat vanzelf door het lichaam wordt opgeruimd.

Over het algemeen zijn er twee tot drie behandelingen nodig met tussenpozen van drie tot vier weken. Lees meer informatie over een laserbehandeling.

“Ik heb voor pigmentvlekken verwijderen verschillende behandelingen gehad in de kliniek van Joost Kroon. De huidtherapeut Liselotte werkt met veel zorg en kunde. Voorheen was ik elders voor hetzelfde probleem behandeld maar nooit met zo'n goed resultaat. - Joke

Peeling tegen pigmentvlekken

Het behandelen van pigmentvlekken is ook mogelijk door middel van een peeling. Tijdens een peeling wordt de bovenste laag huidcellen verwijderd. Het overmatige pigment dat in deze huidlaag aanwezig is, verdwijnt hierdoor ook. Vervolgens ontstaat er een nieuwe, egale en gladde huid. De pigmentvlek vervaagt of zal verdwijnen. Tevens verfijnt de structuur van de huid en krijgt de huid een mooie, frisse uitstraling. Lees meer informatie over een peeling.

Voor en na de behandeling

Na de pigmentbehandeling kan uw huid licht zwellen en rood worden. Uw huid is op dat moment extra gevoelig en het is daarom van belang dat u geen geparfumeerde producten op de behandelde huid gebruikt. Tevens raden wij u aan om uw huid zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen. De zwelling en roodheid trekken na enkele uren tot een dag vanzelf weg. Let ook op de volgende punten:

  • Enige tijd voor en na de behandeling mag de huid niet aan zonlicht worden blootgesteld.
  • Wij raden aan de huid voor te bereiden op de behandeling door middel van Dermaceutic producten.
  • De huid kan met behulp van een coldpack gekoeld worden.
  • Vermijd sporten, saunabezoek en een warm bad tot 48 uur na de behandeling.
  • Vermijd een bezoek aan de zonnebank of het gebruik van tanningspray voor en na de behandeling.

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn plaatselijke ophopingen van pigmentcellen in de huid. Doordat deze cellen meer pigmentstof produceren en dicht bij elkaar liggen, wordt een donkerdere verkleuring zichtbaar in de huid. Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Veelvoorkomende oorzaken voor pigmentvlekken zijn:

Beschadiging door de zon

De zon is belangrijk voor onze huid, maar overmatige straling kan veel schade aanrichten. Er kunnen pigmentvlekken ontstaan en bloedvaatjes kunnen hun kracht verliezen. Hierdoor worden ze meer zichtbaar aan de oppervlakte van de huid, waardoor pigmentvlekken ontstaan. Deze vorm van pigmentvlekken noemen we ook wel ouderdomsvlekken.

Melasma: zwangerschapsmasker

Melasma uit zich in donkere vlekken in het gezicht en soms in de nek. Deze vorm van pigmentvlekken komt vaak voor bij zwangere vrouwen, maar ook zeker bij mensen die niet zwanger zijn. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar we kunnen wel een aantal factoren aanwijzen die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van melasma, zoals hormonen, medicatie en zonlicht.

Hyperpigmentatie

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan doordat de huid is beschadigd door bijvoorbeeld een wondje of acne. Ook het gebruik van verkeerde huidproducten kan leiden tot hyperpigmentatie.

Neem voor meer informatie over een behandeling tegen pigmentvlekken gerust contact met ons op. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een pigmentbehandeling te boeken.

Boek direct een pigment behandelingNeem contact op