Laser ontharen

Een leven zonder haren op ongewenste plekken wilt iedereen! Laserontharing wordt steeds populairder om te gebruiken als ontharingstechniek. Onze MPX Elite laser van Cynosure is een van nieuwste lasers op dit gebied. Het biedt geweldige resultaten in relatief korte tijd. Onze laser is zowel geschikt voor donkere als lichte huidtypen. Voor de lichte huiden gebruiken we een Alexandriet laser, de gouden standaard in het ontharen. De hele donkere huiden behandelen we met een NdYag laser, welke uiterst veilig is voor de donkere huid. Huidtype 3 en 4, tussen licht en donker in behandelen we op de Multiplex stand. Hierbij gebruik je de NdYag en Alexandriet door elkaar heen en maak je gebruik van de gunstige eigenschappen van allebei de lasers.

Waarom laser ontharen bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Effectief en veilig ontharen
  • Gladde en stoppelvrij huid
  • Geen ingegroeide haren meer
  • Integraal coolsysteem voor meer comfort
  • Gratis consult
  • Voor ieder huidtype geschikt
  • Joost Kroon is aangesloten bij de NVCG, onze huidtherapeut bij de NVH en DALA

Boek direct een laser behandeling

Kosten van laser ontharen

De prijs van laser ontharen hangt erg af van uw situatie en de behandeling die we uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen.

Afhankelijk van uw huidtype (alle huidtypes zijn te behandelen) wordt er beoordeeld welke laser het beste bij u past voor het ontharen. Ook is een combinatie van de twee lasers de Nd:YAG en de Alexandrite mogelijk. De Alexandrite is het meest geschikt voor lichte huidtypen (1 tot en met 3), de Nd:YAG voor donkere huidtypen (4 tot en met 6). De huidtherapeute zal in de kliniek vaststellen wat het veiligste is en wat het beste resultaat zal geven. Houd er rekening mee dat de behandeling voor ontharen meerdere malen (meestal 6 tot 8 behandelingen) moet worden herhaald voor het beste resultaat.

XS-zone (bovenlip, tussen de wenkbrauwen)

€ 75,-

S-zone (wenkbrauwen, wangen, kin, hals, kaaklijn, bakkebaarden, oksels, handen, voeten, borsten vrouw, bikinilijn klein)

€ 125,-

M-zone (billen, gezicht, schouders, buik vrouw, bikinilijn)

€ 175,-

L-zone (borst, buik, bovenbenen, onderbenen, onderarmen, bikinilijn uitgebreid, rug vrouw, bovenarmen)

€ 300,-

XL-zone (hele benen, hele armen, hele rug man, borst en buik man)

€ 400,-

Boek direct een laser behandeling

WAT IS OVERBEHARING?

Ongewenste haargroei kan een lastig probleem vormen voor zowel mannen als vrouwen en gaat soms gepaard met vervelende ontstekingen. In ernstige vormen kunnen deze ontstekingen zelfs littekens veroorzaken. Daarnaast is overbeharing ook vaak een sociale belemmering. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose

Bij hypertrichose komen er meer haren voor op plaatsen waar al van nature beharing aanwezig is. Ook kunnen de haren in lengte en dikte toenemen waardoor zij meer gaan opvallen. Hypertrichose ontstaat meestal in de pubertijd en komt voor bij zowel mannen als vrouwen.

Hirsutisme

Hirsutisme is een afwijkende haargroei bij vrouwen waarbij de haren volgens het mannelijke beharingspatroon groeien. Donkere haren worden zichtbaar in het gelaat zoals op de kin, wangen, en hals, maar ook op bijvoorbeeld op de borsten en buik. Waar ander vrouwen op deze plaatsen alleen donshaar hebben, vertonen zich hier bij hirsutisme donkere en dikkere haren. Vaak heeft hirsutisme te maken met de invloed van hormonen, maar ook bepaalde medicatie en leeftijd kunnen een rol spelen.

HOE WERKT LASERONTHAREN PRECIES?

Haren groeien in 3 verschillende fasen waarvan alleen de groeifase (anagene fase) effectief is voor laserontharen. Het laserlicht komt bij de voedingsbodem van de haar waardoor hij vernietigd wordt. Gemiddeld zijn er tussen 6-8 behandelingen nodig om tot een gewenst resultaat te komen. Afhankelijk van uw huidtype wordt er gebruikt gemaakt van een laser geschikt voor een donkere of lichte huid. Op deze manier kan er op een veilige wijze gewerkt worden.

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

VOOR WIE IS LASERONTHAREN?

De MPX Elite van Cynosure is een van de meest geavanceerde lasers op de markt op dit moment. Deze krachtige lasers zijn geschikt voor de lichte en de donkere huid. Zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden vanaf 16 jaar. Bij jongeren gaat dit in overleg met ouders en eventueel de huisarts.

HOE GAAT DE BEHANDELING IN ZIJN WERK?

Het behandelde gebied wordt afgetekend en geschoren. Op deze manier kan het laserlicht optimaal in de haarfollikel komen. De laserpulsen geven een prikkend gevoel vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid ketst. Middels het koelsysteem op de laser wordt de huid gekoeld wat een verlichtend gevoel geeft. De behandeling wordt door iedereen goed verdragen. Daarna wordt er een nabehandelingscrème aangebracht en kan de huid 5-10 minuten worden na gekoeld. Enkele weken na de behandeling vallen de haren uit en kun je het eerste resultaat merken. Een paar weken ter aanvang van de nieuwe afspraak worden de overige haren zichtbaar. Deze kunnen dan weer behandeld worden.

DOOR WIE WORDT DE BEHANDELING UITGEVOERD?

Joost Kroon Cosmetische Kliniek werkt met een HBO opgeleide Huidtherapeut met specifieke ervaring op gebied van licht en lasertherapie. Onlangs wordt er in de media veel verteld over lasers en wie deze behandelingen mogen uitvoeren. Er is een nieuw wetsvoorstel opgesteld door Minister Schippers welke verklaard dat alleen huidtherapeuten en artsen de handelingen mogen toepassen zodat er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijk wijze behandeld kan worden. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association). U kunt ons tevens terug vinden in het Kwaliteits Register Paramedici.

MOET IK NOG ERGENS REKENING MEE HOUDEN?

Het is belangrijk dat de haren in het traject van laser ontharen niet meer worden geëpileerd of gebruik wordt gemaakt van harsen. Zo kan het laserlicht bij de voedingsbodem van de haren komen.
- Ook moet er rekening worden gehouden met zonlicht op het te behandelende gebied. Daarom moet de huid goed beschermd worden middels een hoge zonnefactor. Afhankelijk van het huidtype en het te behandelende gebied kan er gedurende de zomer behandeld worden. Hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.
- Na de behandeling kan de huid iets roder zijn en bobbelig aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen 48u.

VERGOEDINGEN

In sommige gevallen kunnen de laserbehandelingen onder een aanvullende verzekering vallen. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. De voorwaarden kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding is meestal alleen mogelijk bij over beharing in het gelaat bij vrouwen (hirsutisme).

KOSTEN LASERONTHARING

Er zijn opmerkelijke verschillen in prijzen voor laserontharing tussen klinieken. Het is belangrijk om te weten dat wij uitsluitend werken met een ervaren huidtherapeut op het gebied van licht en laser. Wij waarborgen kwaliteit door scholing en aansluiting bij vakverenigingen. Tevens werken wij met de beste en nieuwste apparatuur zodat er een optimaal resultaat kan worden bereikt. Zie meer informatie prijslijst.

Boek direct een laser behandeling

Neem direct contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer te weten komen over laser ontharen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 020 333 8650.

Neem direct contact met ons op

Aanhef
Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer
Betreft*
Bericht*

We wijzen je op ons Privacyreglement.