placeholder
placeholder
placeholder

Waarom laser ontharen bij Joost Kroon cosmetische kliniek?

 • Effectief en veilig ontharen
 • Gladde en stoppelvrij huid
 • Geen ingegroeide haren meer
 • Integraal coolsysteem voor meer comfort
 • Gratis consult
 • Voor ieder huidtype geschikt
 • Joost Kroon is aangesloten bij de NVCG, onze huidtherapeut bij de NVH en DALA
Of bel direct 020-3338650. Maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 9:30 uur tot 16:00 uur.

Wat is overbeharing? 

Ongewenste haargroei kan een lastig probleem vormen voor zowel mannen als vrouwen en gaat soms gepaard met vervelende ontstekingen. In ernstige vormen kunnen deze ontstekingen zelfs littekens veroorzaken. Daarnaast is overbeharing ook vaak een sociale belemmering. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

 • Hypertrichose

  Bij hypertrichose komen er meer haren voor op plaatsen waar al van nature beharing aanwezig is. Ook kunnen de haren in lengte en dikte toenemen waardoor zij meer gaan opvallen. Hypertrichose ontstaat meestal in de pubertijd en komt voor bij zowel mannen als vrouwen.

 • Hirsutisme

  Hirsutisme is een afwijkende haargroei bij vrouwen waarbij de haren volgens het mannelijke beharingspatroon groeien. Donkere haren worden zichtbaar in het gelaat zoals op de kin, wangen, en hals, maar ook op bijvoorbeeld op de borsten en buik. Waar ander vrouwen op deze plaatsen alleen donshaar hebben, vertonen zich hier bij hirsutisme donkere en dikkere haren. Vaak heeft hirsutisme te maken met de invloed van hormonen, maar ook bepaalde medicatie en leeftijd kunnen een rol spelen.

Hoe werkt laserontharen precies?

Haren groeien in 3 verschillende fasen waarvan alleen de groeifase (anagene fase) effectief is voor laserontharen. Het laserlicht komt bij de voedingsbodem van de haar waardoor hij vernietigd wordt. Gemiddeld zijn er tussen 6-8 behandelingen nodig om tot een gewenst resultaat te komen. Afhankelijk van uw huidtype wordt er gebruikt gemaakt van een laser geschikt voor een donkere of lichte huid. Op deze manier kan er op een veilige wijze gewerkt worden.

 • Voor wie is laserontharen?

  De MPX Elite van Cynosure is een van de meest geavanceerde lasers op de markt op dit moment. Deze krachtige lasers zijn geschikt voor de lichte en de donkere huid. Zowel mannen als vrouwen kunnen behandeld worden vanaf 16 jaar. Bij jongeren gaat dit in overleg met ouders en eventueel de huisarts.

 • Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

  Het behandelde gebied wordt afgetekend en geschoren. Op deze manier kan het laserlicht optimaal in de haarfollikel komen. De laserpulsen geven een prikkend gevoel vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid ketst. Middels het koelsysteem op de laser wordt de huid gekoeld wat een verlichtend gevoel geeft. De behandeling wordt door iedereen goed verdragen. Daarna wordt er een nabehandelingscrème aangebracht en kan de huid 5-10 minuten worden na gekoeld. Enkele weken na de behandeling vallen de haren uit en kun je het eerste resultaat merken. Een paar weken ter aanvang van de nieuwe afspraak worden de overige haren zichtbaar. Deze kunnen dan weer behandeld worden.

 • Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

  Joost Kroon Cosmetische Kliniek werkt met een HBO opgeleide Huidtherapeut met specifieke ervaring op gebied van licht en lasertherapie. Onlangs wordt er in de media veel verteld over lasers en wie deze behandelingen mogen uitvoeren. Er is een nieuw wetsvoorstel opgesteld door Minister Schippers welke verklaard dat alleen huidtherapeuten en artsen de handelingen mogen toepassen zodat er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijk wijze behandeld kan worden. Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association). U kunt ons tevens terug vinden in het Kwaliteits Register Paramedic

 • Moet ik nog ergens rekening mee houden?

  Het is belangrijk dat de haren in het traject van laser ontharen niet meer worden geëpileerd of gebruik wordt gemaakt van harsen. Zo kan het laserlicht bij de voedingsbodem van de haren komen.
  - Ook moet er rekening worden gehouden met zonlicht op het te behandelende gebied. Daarom moet de huid goed beschermd worden middels een hoge zonnefactor. Afhankelijk van het huidtype en het te behandelende gebied kan er gedurende de zomer behandeld worden. Hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.
  - Na de behandeling kan de huid iets roder zijn en bobbelig aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen 48u.

Uw huidtype

Afhankelijk van uw huidtype (alle huidtypes zijn te behandelen) wordt er beoordeeld welke laser het beste bij u past voor het ontharen. Ook is een combinatie van de twee lasers de Nd:YAG en de Alexandrite mogelijk. De Alexandrite is het meest geschikt voor lichte huidtypen (1 tot en met 3), de Nd:YAG voor donkere huidtypen (4 tot en met 6). De huidtherapeute zal in de kliniek vaststellen wat het veiligste is en wat het beste resultaat zal geven. Houd er rekening mee dat de behandeling voor ontharen meerdere malen (meestal 6 tot 8 behandelingen) moet worden herhaald voor het beste resultaat.

Vergoedingen

In sommige gevallen kunnen de laserbehandelingen onder een aanvullende verzekering vallen. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. De voorwaarden kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar. De vergoeding is meestal alleen mogelijk bij over beharing in het gelaat bij vrouwen (hirsutisme).

 • Laser ontharen - prijzen

  Zone Prijs
  Laser ontharen gelaat vanaf
  € 125,-
  Laser ontharen lichaam maatwerk

Neem direct contact op

Heeft u vragen over een chemische peeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 333 8650 of maak direct een afspraak.

 • Uw gegevens zijn veilig bij ons
 • U krijgt binnen 24 uur een reactie

Akkoord *

9 + 9 =

We wijzen je op ons Privacyreglement.