Botox tegen tandenknarsen

placeholder

Waarom Botox tegen tandenknarsen?

Veel mensen doen het onbewust: tandenknarsen. Tandenknarsen gaat gepaard met vervelende gevolgen zoals slijtage van het glazuur en zelfs het barsten van kiezen. Joost Kroon cosmetische kliniek zet Botox in om de kaakspieren te ontspannen, waardoor er een drastische vermindering van de klachten ontstaat. Wij stellen graag samen met u een persoonlijk behandelplan op.

 • Effectieve behandeling tegen tandenknarsen
 • Klachten verminderen sterk na 1 week tot 2 maanden 
 • Behandeling van maximaal 15 minuten
 • Gratis consult
 • Langdurig resultaat: 6 tot 12 maanden
Of bel direct 020-3338650. Maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 9:30 uur tot 16:00 uur.

De gevolgen van tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, houdt in dat de tanden en kiezen stevig over elkaar schuiven. Vaak gebeurt dit ’s nachts, tijdens het slapen. Tandenknarsen tijdens de slaap kan leiden tot slijtage en zelfs het barsten van tanden en kiezen. Dit gaat gepaard met pijnklachten in de kaakspier en in het kaakgewricht en hoofdpijn.

Botox behandeling tegen knarsetanden

Het bitje tegen tandenknarsen, dat voorgeschreven wordt door tandartsen, ervaren veel gebruikers als onplezierig en oncharmant. Door middel van een Botox behandeling realiseren we een drastische vermindering van de klachten die u ervaart door het knarsetanden, zonder het gebruik van een knarsbitje. Al tientallen jaren gebruiken specialisten Botox om de klachten van tandenknarsen te verminderen. Bij het behandelen van tandenknarsen spuiten we Botox in de kaakspier, waardoor de overdracht van zenuwen naar de spier tijdelijk stil komt te liggen. Hierdoor ontspant de kaakspier en vermindert het tandenknarsen. Afhankelijk van de klachten bepalen we of we Botox in beide kauwspieren injecteren. Ook kan Botox als gevolg hebben dat het tandenknarsen volledig stopt. Bij Joost Kroon cosmetische kliniek zijn we gespecialiseerd in verschillende Botox behandelingen, waaronder Botox tegen tandenknarsen.

De behandeling

Bij Joost Kroon cosmetische kliniek hanteren we een persoonlijke aanpak waarbij uw wensen centraal staan. Voorafgaand aan de behandeling stellen we samen met u een persoonlijk behandelplan op, waarbij u uiteraard kunt rekenen op onze kennis en ons advies. Zo bent u altijd verzekerd van de beste resultaten.

Na het opstellen van het persoonlijke behandelplan beginnen we rustig aan de behandeling. De behandeling van Botox tegen tandenknarsen duurt slechts enkele minuten. Door middel van een klein en dun naaldje injecteren we Botox in de kaakspier. De meeste mensen ervaren de behandeling als pijnloos. De benodigde hoeveelheid Botox is afhankelijk van de ernst van de klachten. Na de behandeling duurt het ongeveer 2 maanden voordat de klachten verminderen. De werking van Botox tegen tandenknarsen is tijdelijk en kan tot 12 maanden aanhouden. Wanneer het effect uitwerkt, is het mogelijk om de behandeling te herhalen in onze kliniek. De behandeling wordt uitgevoerd volgens de volgende stappen:

 1. De cosmetische arts stelt een persoonlijk behandelplan op
 2. De behandeling duurt ongeveer 10 minuten
 3. De klachten verminderen 2 maanden na de behandeling
 4. Het effect van Botox tegen tandenknarsen kan tot 12 maanden aanhouden

Review

Beoordeeld met een 5/5 op

"Ik ben echt heel erg blij met Joost! Zo lang ik me kan herinneren heb ik al heel erg last van bruxisme (tandenknarsen en klemmen met de kaak), echt van alles ertegen geprobeerd en het enige dat helpt is Joost! Het is echt een vakman, hij weet precies de juiste kaakspieren te behandelen waardoor ik er maandenlang nauwelijks last van heb! Daarnaast is hij ook nog eens heel erg geduldig en aardig. Zeer fijne kliniek, echt een aanrader!"

Inger S. - Bron: Google

Rated with a 5/5 op

"I am really very happy with Joost! As long as I can remember I have had a great deal of bruxism (grinding teeth and jaws), really tried everything and the only thing that helps is Joost! He really is a professional, he knows exactly how to treat the right jaw muscles, which means I hardly have any problems for months! He is also very patient and kind. Very nice clinic, I highly recommend them!"

Inger S. - Source: Google

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is Botox?

  Botox is een geregistreerde merknaam voor botuline toxine; een natuurlijk eiwit afkomstig van een bacterie. Wanneer botuline toxine in de spier wordt gespoten, remt de overdracht van prikkels naar de zenuw. Botuline toxine is een lichaamseigen stof en wordt binnen enkele maanden geleidelijk afgebroken door het lichaam. Botox wordt al tientallen jaren gebruikt voor het behandelen van onder andere rimpels, overmatig zweten, tandenknarsen en een landvleeslach. Lees meer over Botox op onze pagina Botox.

 • Wanneer is het resultaat van een Botox behandeling tegen tandenknarsen merkbaar?

  De klachten als gevolg van tandenknarsen verminderen vanaf 2 maanden na de behandeling.

 • Hoelang houdt het effect aan?

  Het effect van een Botox behandeling tegen tandenknarsen is tijdelijk. Hoelang het effect aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon. U kunt rekenen op een aanhoudend effect van 6 tot 12 maanden.
 • Is Botox veilig?

  Botox behandelingen worden al meer dan 40 jaar veilig toegepast. Botox heeft een tijdelijk effect en wordt binnen enkele maanden geleidelijk afgebroken door het lichaam. Mits Botox op de juiste manier wordt toegepast, heeft het geen invloed op de rest van het lichaam. Bij Joost Kroon bent u verzekerd van een professionele en juiste aanpak.
 • Heeft Botox bijwerkingen?

  • Kleine irritaties
  • Tijdelijke verzwakking van nabijgelegen spieren
  Botox behandelingen worden toegepast zonder ernstige bijwerkingen. Echter, we kunnen niet uitsluiten dat er helemaal geen bijwerkingen zullen optreden. De bovenstaande punten de twee meest voorkomende bijwerkingen. Deze bijwerkingen treden alleen op als Botox verkeerd wordt toegepast of er een zeer hoge (en niet toegestane) concentratie van Botox wordt toegediend. Joost Kroon is gespecialiseerd in het professioneel toepassen van Botox voor het bestrijden van onder andere klachten door tandenknarsen.
 • Doet een Botox behandeling tegen tandenknarsen pijn?

  De meeste mensen ervaren de behandeling tegen tandenknarsen met Botox als niet pijnlijk.
 • Wat mag niet na een Botox behandeling?

  • Sporten of zware lichamelijke activiteiten: tot 24 uur na de behandeling
  • Sauna: tot 2 dagen na de behandeling
  • Zonnebank: tot een week na de behandeling
  • Schoonheidssalon: tot 2 weken na de behandeling
  • Het gebruik van bloedverdunnende medicatie. De arts adviseert u voor de behandeling welke medicatie u tijdelijk dient stop te zetten.

Tarieven botox tegen tandenknarsen

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de benodigde hoeveelheid Botox. De kosten beginnen bij € 400,-. Bekijk ook onze volledige prijslijst.

Over Joost Kroon

Dokter Joost Kroon is een welbekende arts en heeft jarenlange ervaring op het gebied van cosmetische behandelingen door middel van injectables. Na zijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam was Joost Kroon werkzaam als arts op de spoedeisende hulp bij diverse ziekenhuizen. Hij is zich gaan specialiseren in dermatologie en cosmetische behandelingen. Momenteel is Joost naast cosmetische arts ook een gerenommeerde trainer voor merken als Botox en Juvéderm. De behandelingen in zijn hypermoderne kliniek in Amsterdam worden altijd op de meest effectieve en professionele manier uitgevoerd.

Andere behandelingen

Specialisten zetten Botox in voor het effectief bestrijden van diverse klachten: 

Contact opnemen

Met Botox injecties is tandenknarsen zeer goed te behandelen. Heeft u vragen over onze behandeling tegen tandenknarsen of wilt u langskomen voor een consult?
Bel ons via 020 3338 650 of maak direct een afspraak online

Of bel direct 020-3338650. Maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 9:30 uur tot 16:00 uur.