Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over Botox. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag alles wat u wilt weten over een Botox-behandeling.

 • Wat is Botox?

  Botox is een merknaam voor het medicijn betuline toxine type A. Met Botox kun je op een eenvoudige, niet-operatieve manier tijdelijk gezichtsspieren ontspannen die de vorming van rimpels kunnen veroorzaken. Bij Joost Kroon cosmetische kliniek gebruiken we Botox voornamelijk veel voor het verminderen van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Het wordt ook steeds meer toegepast bij de behandeling tegen overmatig zweten, migraine en tandenknarsen.

 • Wat moet ik me voorstellen bij een Botox behandeling? Doet het pijn?

  Botox is een injectable en wordt met heel kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het gevoel als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk. Een Botox-behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag. Soms gebruiken we een combinatie van Botox en fillers voor een optimaal resultaat. Het is een behandeling die al meer dan 30 jaar wordt toegepast en zeer veilig is gebleken. Mits de adviezen en voorschriften goed worden opgevolgd is het een behandeling met zeer weinig kans op complicaties.

 • wanneer is het Botox resultaat zichtbaar? Hoe lang houdt het resultaat aan?

  Botox begint na 48 uur te werken. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken. Het cosmetische resultaat houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

 • botox te snel uitgewerkt: hoe kan dat?

  Vaak krijgen we telefoontjes na 6 tot 8 weken dat de Botox is uitgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld de fronsrimpel de eerste 6 tot 8 weken helemaal niet beweegt en daarna weer langzaam beweeglijker wordt. Een beetje beweging is dus normaal na 6 tot 8 weken. Botox is pas "uitgewerkt" als 75% van de originele rimpel is teruggekeerd. Meestal is dit na 3 tot 6 maanden.

 • Wat kost een Botoxbehandeling ? Waarom staat er alleen een vanaf-prijs op de site?

  In de meeste klinieken wordt er een prijs per zone afgesproken. In sommige gevallen is dat voor de klant erg ongunstig. Wij rekenen een prijs aan de hand van de hoeveelheid Botox we gebruiken. Meestal komt dat ongeveer neer op dezelfde prijs als die u per zone gewend was, maar soms kan dat een stuk goedkoper uitpakken als u liever één "zone" over 2 zones verdeelt. Dus als u liever overal wat lagere hoeveelheden gebruikt. Tevens geeft dat vaak een mooi natuurlijk resultaat. Globaal gezien kost 1 regio dan 200 euro, 1,5 regio 250 euro, 2 regio's 350-400 euro, 3 regio's 450 euro. De prijs per unit is 10 euro (minimale prijs:150 euro). Bekijk ook onze prijslijst.

 • Voor welke rimpels wordt Botox gebruikt?

  Botox is met name geschikt om dynamische rimpels te verminderen (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes). Daarnaast kunnen rimpels op de neus, op de bovenlip en op de kin er mee worden behandeld. Overmatig zweten, tandenknarsen en migraine kunnen eveneens met Botox worden behandeld.

 • Kan ik rimpels voorkomen door gebruik van Botox?

  Jazeker. Rimpels ontstaan doordat op bepaalde plaatsen de huid voortdurend wordt samengevouwen ten gevolge van onze normale expressie. Als de huid na het 30e levensjaar minder elastisch wordt en minder collageen gaan bevatten zal er langzamerhand een rimpel in de huid slijten. Als je op tijd begint met Botox injecties kun je op die plaats de huid ontspannen en rustig houden en voorkomen dat er zich een rimpel kan vormen. Zit er al een rimpel is het nog steeds niet te laat. Door het ontspannen van de huid waar zich reeds een rimpel heeft gevormd kan er toch herstel van de huid optreden en kan een rimpel verzachten of helemaal wegtrekken.

 • Zijn er dingen die ik niet mag doen na een Botox behandeling?

  Om te voorkomen dat de botox verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten na de Botox behandeling. Ook is het beter de sauna een paar dagen te vermijden.