Melasma

Melasma is een pigmentstoornis waarbij donkere vlekken ontstaan, meestal symmetrisch op het voorhoofd, jukbeen, wangen en/of bovenlip. Hoewel het een onschuldige huidaandoening is, kan het erg vervelend zijn. Vaak helpen gangbare cosmetica producten niet waardoor het goed is om er door een professional naar te laten kijken.

 • Deskundig en eerlijk advies
 • Behandeling op maat
 • Gratis consult
 • Aangesloten bij NVH


Boek direct een melasma behandeling

Wat is melasma?

Bij melasma maken pigmentcellen meer pigment aan waardoor dit als bruine verkleuring in de huid zichtbaar wordt. De pigmentvlekken zien er ‘wolkerig’ uit en kan in bepaalde perioden donkerder worden. Ook kan het in sterkte verschillen. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar er spelen een aantal factoren een belangrijke rol bij het verergeren van melasma, zoals hormonen, medicatie en zonlicht. Melasma kan goed te behandelen zijn maar doordat het een chronische huidaandoening is kan de pigmentatie zich wel weer opnieuw voordoen. Melasma is zeer gevoelig voor UV-licht, vaak kleurt de pigmentatie wat meer op in de zomer dan in de winter periode.

Waarom een melasma behandeling bij Joost Kroon?

 • Eerlijk en deskundig advies
 • Kosteloze consultatie
 • Behandelplan op maat
 • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

De behandeling

Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek werken wij middels peelings van Dermaceutic voor melasma. Soms kan dit ook in combinatie met medicatie. Dit is een veilige behandeling waarbij de huid en pigmentatie egaler van kleur wordt en een gladdere structuur krijgt. Het is namelijk erg belangrijk om dit type pigment niet te irriteren, daardoor kan het verergeren. Eerst wordt de huid voorbereid met enkele professionele huidproducten, dit kan al een verbetering teweeg brengen. De behandeling bestaat uit verschillende ingrediënten welke werken op het reguleren van het pigment. Na de behandeling kan de huid er wat roder uit zien. De producten welke zijn aangebracht moeten tot de volgende dag blijven zitten op de huid zodat dit nog zijn werking kan hebben.

Werking

 • Remt de overmatige pigmentaanmaak
 • Maakt de huid egaler van teint
 • Verkleint het contrast van de melasma en de huid

Resultaat

Circa drie tot vier weken na de behandeling Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig om melasma te verlichten. Meestal bestaat dit uit een serie van vier tot zes behandelingen. Wanneer het optimale resultaat is behaald, is het van belang dit te behouden. Advies is om iedere twee tot drie maanden een onderhoudsbehandeling te doen zodat het pigment rustig blijft. Een zeer belangrijke factor hierin is de omgang met de zon. Er moet dagelijks een hoge spf zonbescherming gebruikt worden, liefst in combinatie met antioxidanten en op basis van fysische filters zoals mineral radiance spf 50 van Skinceuticals.

NEEM CONTACT OP MET KLINIEK JOOST KROON IN AMSTERDAM

Heeft u vragen over een melasma behandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.