Mesotherapie

Mesotherapie is een natuurlijke, huidverjongende behandeling voor het gezicht, de hals en het decolleté. Deze behandeling heeft als doel om het gebrek aan elastine, collageen en hyaluronzuur (dat ontstaat naarmate u ouder wordt) aan te vullen. Dit gebeurt door middel van het inbrengen van lichaamseigen stoffen in de middelste huidlaag met behulp van kleine prikjes. Een mesotherapie behandeling biedt verschillende voordelen:

 • Gebruik van lichaamseigen stoffen;
 • Snel zichtbaar resultaat;
 • Minimale pijnsensatie;
 • Geen bijwerkingen.

Direct een afspraak maken

Is mesotherapie een geschikte behandeling voor mij?

Een mesotherapie behandeling wordt over het algemeen ingezet wanneer er sprake is van huidveroudering. De behandeling kan echter ook preventief uitgevoerd worden. Er zijn verschillende redenen om mesotherapie te overwegen:

 • Huidveroudering;
 • Droge huid;
 • Rimpels en lijntjes;
 • Huidverslapping en volumeverlies;
 • Doffe huid;
 • Voorkomen van huidveroudering;
 • Versterken van beschadigde huid .

 

De behandeling

Naarmate u ouder wordt maakt uw lichaam bepaalde stoffen, zoals elastine, collageen en hyaluronzuur, minder aan. Door een gebrek aan deze stoffen verliest uw huid aan volume en kracht waardoor tekenen van huidveroudering sterker zichtbaar worden. Daarnaast verminderd de stevigheid en elasticiteit waardoor uw huid slapper aan voelt.

Door middel van kleine prikjes in uw huid wordt er een hoogwaardige complex in de huid gebracht. Dit bestaat uit een hoge dosis aan zuivere en effectieve ingrediënten welke van nature in de huid voorkomen. Naast hyaluronzuur, collageen en elastine bevat de vloeistof die wordt ingespoten ook vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten. De samenstelling van de vloeistof wordt afgestemd op de patiënt. Omdat de prikjes erg klein zijn en met een zeer hoge frequentie worden toegediend, is een mesotherapie behandeling vrijwel pijnloos.

Naast het aanvullen van de lichaamseigen stoffen die de huid zelf minder aanmaakt, zorgt mesotherapie ook voor stimulering van de stofwisseling en het op gang komen van de bloedcirculatie. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de huidcellen waardoor de huid weer gaat stralen.

Mesotherapie kan ook uitstekend worden toegepast voor verbetering van de oogcontouren. Met name fijne lijntjes, donkere kringen en een vermoeide blik kan worden aangepakt middels mesotherapie. In combinatie van de skinboosters van RRS-Eyes wordt de vloeistof effectief en pijnloos geïnjecteerd. De unieke samenstelling van hyaluron, antioxidanten, vitaminen en peptiden complex maakt een effectieve behandeling voor een revitaliserende oogcontour.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer u last heeft van huidlijntjes of volumeverlies, heeft u zes tot acht behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Voor een preventieve mesotherapie behandeling om huidveroudering tegen te gaan, kan één behandeling al genoeg zijn. Na een kuur adviseren wij één behandeling per zes weken om het resultaat vast te houden.

Na de mesotherapie

Na de therapie is het behandelde gebied een beetje rood. Ook kan de huid wat strak aanvoelen en gloeien. Tevens is er een kans dat er kleine blauwe plekjes ontstaan. Deze zullen echter snel weer verdwijnen.

Het resultaat van de behandeling is meestal al na één dag tot een week zichtbaar. U zult merken dat uw huid strakker is en meer straalt dan voor de behandeling.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over mesotherapie of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.

Bewaren