Overbeharing

Ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn, vooral als dit gepaard gaat met dikkere haren, ingegroeide haren en/of ontstekingen. Maar ook wanneer je geen last hebt van deze klachten kan het erg prettig zijn om een effectieve methode te gebruiken bij aanpakken van overbeharing. Laser ontharen biedt daarvoor uitkomst en is een zeer geliefde techniek om langdurig van haargroei af te komen.

Waarom een behandeling voor overbeharing bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Effectief en veilig ontharen
  • Gladde en stoppelvrij huid
  • Geen ingegroeide haren meer
  • Integraal coolsysteem voor meer comfort
  • Gratis consult
  • Voor ieder huidtype geschikt
  • Joost Kroon is aangesloten bij de NVCG, onze huidtherapeut bij de NVH en DALA

Boek direct een laserbehandeling

WAT IS OVERBEHARING?

Ongewenste haargroei kan een lastig probleem vormen voor zowel mannen als vrouwen en gaat soms gepaard met vervelende ingegroeide haren en/of ontstekingen. In ernstige vormen kunnen deze ontstekingen zelfs littekens veroorzaken. Daarnaast is overbeharing ook vaak een sociale belemmering. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

HYPERTRICHOSE

Bij hypertrichose komen er meer haren voor op plaatsen waar al van nature beharing aanwezig is. Ook kunnen de haren in lengte en dikte toenemen waardoor zij meer gaan opvallen. Hypertrichose ontstaat meestal in de pubertijd en komt voor bij zowel mannen als vrouwen.

HIRSUTISME

Hirsutisme is een afwijkende haargroei bij vrouwen waarbij de haren volgens het mannelijke beharingspatroon groeien. Donkere haren worden zichtbaar in het gelaat zoals op de kin, wangen, en hals, maar ook op bijvoorbeeld op de borsten en buik. Waar andere vrouwen op deze plaatsen alleen donshaar hebben, vertoont zich bij hirsutisme donkere en dikkere haren. Vaak heeft hirsutisme te maken met de invloed van hormonen, maar ook bepaalde medicatie en leeftijd kunnen een rol spelen.

De behandeling

De huidtherapeut bespreekt de wensen en mogelijkheden. Aan de hand van het haar en huidtype wordt er een keuze of combinatie gemaakt van de Alexandrite laser en/of de ND-Yag laser. Zo kan er altijd op een veilige en effectieve manier worden gewerkt. Ieder gebied van het lichaam kan worden behandeld met een laser. Het haar wordt geschoren en behandeld, hierbij kan een prikkend gevoel ontstaan. De behandeling wordt door iedereen goed verdragen. Na de behandeling wordt er een verkoelende crème aangebracht. Lees meer over de behandeling laser ontharen.

Werking

Het licht van de laser werkt op gepigmenteerde haren. Blonde, rode of grijze haren zijn niet tot nauwelijks geschikt. Het licht trekt in de haar en komt bij de voedingsbodem. Hier geeft het zijn warmte af waardoor de haarfollikel wordt vernietigd. De hitte kan alleen afgegeven worden aan haren die in de groeifase zitten. Deze haren groeien dan niet meer terug. De overige haren welke in een andere fase bevinden worden bij de daarop volgende sessies behandeld. Om deze reden zijn ook altijd meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Resultaat

Enkele weken na de behandeling vallen de haren uit. De overige haren groeien langzaam terug en kunnen weer worden behandeld. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Belangrijk om te weten

Soms wordt er gesproken over definitief ontharen. Dit is niet voor 100% mogelijk. Met de laser behandeling kunnen we een groot gedeelte van de haargroei afremmen en stoppen. Voor een gedeelte kan dit voor jarenlang weg blijven. Het overige gedeelte haar is dunner en lichter van kleur. Meestal kan er 70-80% haarreductie bereikt worden. Aan te raden is om 1 a 2 keer per jaar de behandeling te herhalen.

Neem direct contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer te weten komen over laser ontharen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 020 333 8650.

 

Neem direct contact met ons op

Heeft u vragen over een laserbehandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.