Rosacea

Bij rosacea ziet een huid er rood en oneffen uit, ook vaak met kleine puistjes. Het komt bij veel mensen voor maar wordt vaak verward met couperose of acne. Merk jij dat je veel roodheid in je huid hebt? Soms ontstekingen en een warme huid? Wil je graag een mooie en gezonde huid zonder rode vlekken en puistjes? Laat onze huidtherapeut je huid bekijken. Zij stelt een persoonlijk behandelplan op om samen tot een optimaal resultaat te komen.

 • Veel behandelingsmogelijkheden
 • Behandeling op maat afgestemd op persoonlijk behandelplan
 • Gratis consult
 • Aangesloten bij NVH


Boek direct een acne behandeling

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening. Dit betekent dat wanneer dit tot uiting komt in de huid, het niet zomaar weer verdwijnt. Bij rosacea ontstaan klachten van droogte, roodheid, ontstekingen en/ of warmte van de huid (flushes). Ook de textuur van de huid kan veranderen. Vaak is de huid gevoelig en kan niet veel verdragen. Rosacea kan soms lijken op acne en/of couperose. Het is van belang om hier onderscheid in te maken omdat het op een andere wijze behandeld dient te worden. Het kan in verschillende stadia voorkomen. Alhoewel de oorzaak van rosacea niet bekend is, zijn er verschillende invloeden die de klachten kunnen verergeren. Soms kan een bepaalde ‘trigger’ rosacea uitlokken terwijl iemand er eerder nooit last van heeft gehad

Waarom een rosacea behandeling bij Joost Kroon Cosmetische kliniek?

 • Effectieve en professionele behandeling
 • Samenwerking tussen arts en huidtherapeut maken een optimaal behandelplan
 • Voor ieder huidtype geschikt
 • Uitgebreid consult en persoonlijk advies
 • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

De behandeling

Afhankelijk van de ernst van de rosacea wordt er een keuze voor type behandeling gemaakt. Dit wordt aan de hand van een consult en behandelplan met de huidtherapeut besproken. De roodheid wordt behandeld middels licht en lasertherapie. Tevens kan er een combinatie worden gemaakt met een peeling. Hiermee versterkt de huid barrière waardoor de gevoeligheid van de huid vermindert en de huid meer kan verdragen. Dit maakt de huid gladder en egaal.

Werking

 • Verbetert de huid barrière voor betere tolerantie van de huid
 • Vermindert roodheid en haarvaatjes
 • Egalere huid
 • Minder ontstekingen en puistjes

Resultaat

Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten kun je merken dat de huid verbetert. Afhankelijk van de ernst zijn vaak meerdere behandelingen nodig om de roodheid te verminderen en de kwaliteit van de huid te verbeteren. Wanneer het optimale resultaat is behaald, is het aan te raden om onderhoud behandelingen te doen om het resultaat te behouden en verder te verbeteren.

Belangrijk om te weten

Bij rosacea is de huid meestal gevoelig en kan niet veel verdragen. Vaak zijn huidproducten irriterend, bevatten alcohol en/of parfum en verstoren de balans. Het is van belang dat huidproducten worden aangepast op uw huid. Ook bepaalde invloeden kan rosacea verergeren zoals; stress, overmatige uv-straling, roken, alcohol, temperatuurwisselingen, bepaalde voeding en hormonen. Na de behandeling kan de huid er roder uit zien en eventueel een zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen een dag of enkele dagen. Na 2-3 weken kun je het verschil bemerken en de volgende behandeling plaatsvinden.

NEEM CONTACT OP MET KLINIEK JOOST KROON IN AMSTERDAM

Heeft u vragen over een laserbehandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.