Rosacea

Bij rosacea ziet de huid er rood en oneffen uit, vaak met kleine puistjes. Het komt bij veel mensen voor maar wordt vaak verward met couperose of acne. Merk jij dat je veel roodheid hebt op je huid? Heb je last van ontstekingen en een warme huid? Laat dan de huidtherapeut je huid bekijken. Zij stelt een persoonlijk behandelplan voor je op om samen tot een optimaal resultaat te komen

Waarom een rosacea behandeling bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Veel behandelingsmogelijkheden
  • Behandeling op maat afgestemd op persoonlijk behandelplan
  • Uitgebreid consult en persoonlijk advies
  • Aangesloten bij NVH
  • Voor ieder huidtype geschikt

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening. Dit betekent dat wanneer dit tot uiting komt in de huid, het niet zomaar weer verdwijnt. Bij rosacea ontstaan klachten van droogte, roodheid, ontstekingen en warmte van de huid. Ook de textuur van de huid kan veranderen en is de huid erg gevoelig. Rosacea kan soms lijken op acne of couperose, maar het is van belang om hier onderscheid in te maken omdat het op een andere wijze behandeld dient te worden. Hoewel de oorzaak van rosacea niet bekend is, zijn er verschillende invloeden die de klachten kunnen verergeren. Soms kan een bepaalde ‘trigger’ rosacea uitlokken terwijl iemand er eerder nooit last van heeft gehad.

De behandeling

Afhankelijk van de ernst van de rosacea wordt er een keuze voor het type behandeling gemaakt. Dit wordt aan de hand van een consult en behandelplan met de huidtherapeut besproken. De roodheid wordt behandeld middels licht en lasertherapie. Tevens kan er een combinatie worden gemaakt met een peeling. Hiermee versterkt de huid de barrière, waardoor de gevoeligheid van de huid vermindert. Dit maakt de huid gladder en egaler.

Resultaat  • Verbetert de barrière en de tolerantie van de huid
  • Vermindert roodheid en haarvaatjes
  • Egalere huid
  • Minder ontstekingen en puistjes


Door de behandelingen, adviezen en geschikte huidproducten zal de conditie van de huid verbeteren. Afhankelijk van de ernst van de rosacea, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig om de roodheid te verminderen en de kwaliteit van de huid te verbeteren. Wanneer het optimale resultaat is behaald, is het aan te raden om onderhoudsbehandelingen te blijven ondergaan om het resultaat te behouden en verder te verbeteren.

Belangrijk om te weten

Bij rosacea is de huid meestal gevoelig en kan deze niet veel verdragen. Vaak bevatten huidproducten alcohol en parfum, waardoor ze de huid irriteren. Het is van belang dat huidproducten worden aangepast op uw huid. Ook zijn er bepaalde externe invloeden die rosacea kunnen verergeren, zoals stress, overmatige uv-straling, roken, alcohol, temperatuurwisselingen, bepaalde voeding en hormonen. Na de behandeling kan de huid er roder uit zien en kan er een zwelling optreden. Deze reacties verdwijnen binnen een dag of enkele dagen. Na twee tot drie weken zal je het verschil zien en kan de volgende behandeling plaatsvinden.

Neem contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer weten over een laserbehandeling tegen couperose? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op het telefoonnummer 020 333 8650.

Aanhef
Naam*
Emailadres*
Telefoonnummer
Betreft*
Bericht*

We wijzen je op ons Privacyreglement.