Botox tegen Migraine - Hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die gepaard gaat met vreselijke hoofdpijnen. Een aanval kan door allerlei factoren worden uitgelokt en kan soms wel 72 uur duren. Botoxinjecties voorkomen migraine aanvallen in de toekomst en verlichten de klachten die u ervaart tijdens een aanval: de Botox verlamt de spieren die zorgen voor spierspanningshoofdpijn en voorkomt dat u tijdens een aanval uw spieren erg sterk aanspant.

Waarom migraine behandelen met Botox bij Joost Kroon?

 • Voorkomen van oorzaak van migraine
 • Tot zes maanden effect
 • Tegengaan van klachten door migraine
 • Korte behandeling van slechts tien minuten
 • Behandeling door gecertificeerde artsen*

*De artsen die werken bij Joost Kroon zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde.

Wilt u meer weten over het tegengaan van klachten door migraine met Botox? Neem voor een gratis telefonisch consult contact met ons op via 020 333 8650 of stuur een bericht via het contactformulier op de website.

Direct een afspraak maken

Gerda:
nooit geweten dat ik door een paar prikjes zoveel verschil zou merken! Ik heb nog steeds af en toe last van migraine maar die doffe hoofdpijn na een aanval is er niet meer.

WAT IS MIGRAINE?

Wanneer iemand last heeft van migraine, komen klachten als hoofdpijn, misselijkheid en gevoeligheid tegelijkertijd voor in de vorm van een aanval. Migraine kan spontaan opkomen, maar ook veroorzaakt worden door een ongezond leefpatroon of door hormonale veranderingen. Sommige patiënten hebben wekelijks last van migraine, terwijl anderen één keer per maand een aanval voelen opkomen. Doorgaans hebben patiënten tijdens een migraineaanval last van een of meerdere van de volgende symptomen:

 • Aura’s zien.
 • Een pijnlijke, bonzende hoofdpijn.
 • Misselijkheid en overgeven.
 • Pijnklachten aan één kant van het hoofd.
 • Gevoeligheid voor geuren, kleuren en licht.
 • Niet meer in staat zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren.
 • Slecht kunnen zien.
 • Zich slap voelen.
 • Niet goed kunnen praten.
 • Tintelingen in het lichaam.

Wanneer u last heeft van terugkerende aanvallen die lastig te onderdrukken zijn met medicijnen, kan Botox uitkomst bieden bij het voorkomen en verlichten van de klachten die u ervaart voor, tijdens en na een migraineaanval.

BEHANDELING BOTOX TEGEN MIGRAINE

Allereerst bespreken arts en patiënt samen het type hoofdpijn en hoe een aanval meestal verloopt. Vervolgens worden de plaatsen bepaald waar de pijnlijke punten zitten. Deze zijn doorgaans door de patiënt zeer goed aan te geven. Meestal zijn dit de spieren in de nek, tussen de wenkbrauwen (fronsgebied), op de slapen en de spieren op het hoofd (rond de haargrens). Vervolgens maakt de arts een schema en een berekening van de hoeveelheid Botox die nodig is voor de behandeling.

EFFECT VAN DE BEHANDELING

Bij Joost Kroon is deze behandeling al voor veel patiënten een succesverhaal geworden. De effecten van de behandeling houden doorgaans ongeveer drie tot zes maanden aan.

KOSTEN VAN DE BEHANDELING

De hoeveelheid Botox die nodig is voor het injecteren van de spieren, is van invloed op de prijs van de behandeling. Vrijwel altijd hebben we voor het behandelen van de spieren die de migraine veroorzaken 24 units Botox nodig, waardoor de kosten van de behandeling beginnen bij € 240,-. De kosten voor een uitgebreide migrainebehandeling, waarbij we uw gelaat, haargrens, slapen en nek injecteren, bedragen € 495,-. We gebruiken bij Joost Kroon Botox® (Allergan) voor het behandelen van migraine. Op onze prijzenpagina vindt u een kostenoverzicht van de prijzen van onze Botoxbehandelingen.

Het is afhankelijk van uw verzekering of de kosten van de behandeling worden vergoed. Neem voor informatie over de hoogte van de eventuele vergoeding contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Direct een afspraak maken

Migraine met Botox behandelen bij Joost Kroon

In onze kliniek in Amsterdam-Zuid vinden we het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en nemen we voor, tijdens en na de behandeling uitgebreid de tijd voor u. Bekijk onze fotopagina om u alvast een beeld te vormen van de kliniek.

Openingstijden

Maandag:09:00-18.30 uur
Dinsdag:09:00-18:30 uur
Woensdag:09:00-18:30 uur
Donderdag:09:00-18:30 uur
Vrijdag:09:00-18:30 uur
Zaterdag:09:00-18:30 uur
Zondag:Gesloten

Andere medische Botoxbehandelingen

Hoewel Botox al jarenlang gebruikt wordt als een cosmetisch middel voor het behandelen van rimpels, kent deze spierverslapper ook verschillende medische toepassingen. Bij Joost Kroon Cosmetische kliniek kunt u naast het behandelen van migraine ook terecht voor:

Heeft u vragen over het gebruik van Botox voor medische doeleinden? Neem contact met ons op via 020 333 8650 of stuur een bericht via het contactformulier op de website. Wij staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen over behandelen van migraine met Botox

Wanneer merk ik het effect van de behandeling?

Na ongeveer 48 uur begint de Botox te werken. Spieren ontspannen en tijdens een eventuele migraine aanval kunt u minder pijnklachten ervaren. Veel patiënten geven aan dat zij minder vaak last hebben van een aanval, en dat de intensiteit van de migraine door de Botox afneemt. Sommige patiënten ervaren helemaal geen klachten meer. Helaas merkt zo’n 30% geen effect van de behandeling.

Hoe lang blijft de Botox werken?

De resultaten van de behandeling houden ongeveer drie tot zes maanden aan.

Wat doet Botox bij het behandelen van migraine?

Botox voorkomt migraine en verlicht de gevolgen van een aanval. Doordat Botoxinjecties ervoor zorgen dat de spieren ontspannen, wordt een mogelijke trigger (te sterk aangespannen spieren) weggenomen. Ook heeft u na een aanval minder last van spanningshoofdpijn doordat uw spieren zich tijdens de migraineaanval minder aanspannen.

Waar vind ik meer informatie over Botox?

Op onze Botoxinformatiepagina vindt u meer informatie over de kosten, veiligheid en ervaringen van onze patiënten met Botox. Daarnaast vindt u op onze pagina met veelgestelde vragen over Botox antwoorden op vragen die patiënten ons vaak stellen voor, tijdens en na de behandeling.

Contact opnemen met Joost Kroon cosmetische kliniek

Wilt u meer weten over het behandelen van migraine met Botox? Neem voor al uw vragen contact met ons op via 020 3338 650 of plan zelf online een afspraak in voor een vrijblijvend kennismakingsconsult. Wilt u meer weten over onze kliniek? Bekijk dan eens onze pagina met algemene vragen.