Botox tegen Migraine - Hoofdpijn

Migraine is een neurologische aandoening die gepaard gaat met vreselijke hoofdpijnen. Een migraine aanval duurt per definitie 4-72 uur en er zijn vele factoren die migraine kunnen uitlokken. Migraine zelf is niet met Botox te behandelen maar de spierspanningshoofdpijn die een uitlokkende factor kan zijn, of de spierspanningshoofdpijn die nog dagen na een migraine aanval kan aanhouden is wél met Botox te behandelen.

 

Botox tegen Migraine

Een Botox behandeling tegen hoofdpijn gaat als volgt. Allereerst bespreken arts en patiënt samen het type hoofdpijn en de locatie van de hoofdpijn. Vervolgens worden de plaatsen bepaald waar de pijnlijke punten zitten. Deze zijn doorgaans door de patiënt zeer goed aan te geven. Meestal zijn dit de spieren tussen de wenkbrauwen (frons gebied), de slapen en de spieren op het hoofd (haargrens gebied) en in de nek. De arts maakt dan een schema en een berekening van de hoeveelheid benodigde Botox voor de behandeling. Daarmee samen hangen ook de kosten.

 

Effect van de behandeling

In deze kliniek lopen een groot aantal hoofdpijn patiënten bij wie deze behandeling een succesverhaal is geworden en die veel minder pijn hebben dan voorheen. Vergoeding door de verzekering blijft problematisch. Effect van de behandeling is ongeveer 4 maanden.

 

Producten voor deze behandeling

Botox

 

Zie ook
Prijslijst
Alle behandelingen

Botox® (Allergan) / Azzalure-Dysport (Galderma)

- Migraine: vanaf 200,-

Vragen over Botox

Wat is Botox?

Botox is een merknaam voor het medicijn betuline toxine type A. Met Botox kun je op een eenvoudige, niet-operatieve manier tijdelijk gezichtsspieren ontspannen die de vorming van rimpels kunnen veroorzaken. Wij gebruiken het voornameljik veel voor het verminderen van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Het wordt ook steeds meer toegepast bij de behandeling tegen overmatig zweten, migraine en tandenknarsen.

Wat moet ik me voorstellen bij een Botox behandeling? Doet het pijn?

Botox wordt met heel kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet alspijnlijk. Het is een behandeling die slechts enkele minuten in beslag neemt. Het is een behandeling die al meer dan 30 jaar wordt toegepast en zeer veilig is gebleken. Mits de adviezen en voorschriften goed worden opgevolgd is het een behandeling met zeer weinig kans op complicties.

Zie ik meteen resultaat ? Hoe lang houdt het resultaat aan?

Botox begint na 48uur te werken. Meestal duurt het een kleine week voordat het resultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken. Het cosmetische resultaat houdt ongeveer 3-6 maanden aan.

Na 6 weken lijkt het uitgewerkt, hoe kan dat?

Vaak krijgen we telefoontjes na 6-8 weken dat de Botox is uitgewerkt. Dit heeft te maken met het feit dat bijvoorbeeld de fronsrimpel de eerste 6-8 weken helemaal niet beweegt en daarna weer langzaam beweeglijker wordt. Een beetje beweging is dus normaal na 6-8 weken. Botox is pas "uitgewerkt" als 75% van de originele rimpel is teruggekeerd. Meestal is dit na 3-6 maanden.

Wat kost een Botoxbehandeling ? Waarom staat er alleen een vanaf-prijs op de site?

In de meeste klinieken wordt er een prijs per zone afgesproken. In sommige gevallen is dat voor de klant erg ongunstig. Wij rekenen een prijs aan de hand van de hoeveelheid Botox die wordt gebruikt. Meestal komt dat ongeveer neer op dezelfde prijs als die u per zone gewent was, maar soms kan dat een stuk goedkoper uitpakken als u liever "zone" over 2 zones verdeelt. Dus als u liever overal wat lagere hoeveelheden gebruikt. Tevens geeft dat vaak een mooi natuurlijk resultaat. Globaal gezien kost 1 regio dan 200 euro, 1,5 regio 250 euro, 2 regio's 350-400 euro, 3 regio's 450 euro. De prijs per unit is 10 euro (minimale prijs:150 euro).

Voor welke rimpels wordt Botox gebruikt?

Botox is met name geschikt om dynamische rimpels te verminderen (fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes). Daarnaast kunnen rimpels op de neus, op de bovenlip en op de kin er mee worden behandeld. Overmatig zweten, tandenknarsen en migraine kunnen eveneens met Botox worden behandeld.

Kan ik rimpels voorkomen door gebruik van Botox?

Jazeker. Rimpels ontstaan doordat op bepaalde plaatsen de huid voortdurend wordt samengevouwen ten gevolge van onze normale expressie. Als de huid na het 30e levensjaar minder elastisch wordt en minder collageen gaan bevatten zal er langzamerhand een rimpel in de huid slijten. Als je op tijd begint met Botox injecties kun je op die plaats de huid ontspannen en rustig houden en voorkomen dat er zich een rimpel kan vormen. Zit er al een rimpel is het nog steeds niet te laat. Door het ontspannen van de huid waar zich reeds een rimpel heeft gevormd kan er toch herstel van de huid optreden en kan een rimpel verzachten of helemaal wegtrekken.

Zijn er dingen die ik niet mag doen na een Botox behandeling?

Om te voorkomen dat de botox verspreidt, moet u druk op het behandelde gebied voorkomen en adviseren wij u om 24 uur niet te sporten. Ook is het beter de sauna een paar dagen te vermijden.

 

Zie ook
Lees meer over Botox
Prijslijst
Algemene vragen
Vragen over fillers

Bij Dokter Joost Kroon lopen een groot aantal hoofdpijn patiënten bij wie de behandeling een succesverhaal is