Radiesse

Wat is Radiesse? Radiesse is een niet-permante filler met een langdurig effect.

Het zijn Calcium-hydroxylapatiet (CaHa) deeltjes opgelost in een gel. Calcium-hydroxylapatiet is opgebouwd uit calcium en fosfaat deeltjes. Deze komen bij elk mens van nature in het lichaam voor. Dat maakt dat het 100% biocompatibel is en er geen allergische reacties tegen optreden. De gel rond de CaHa-deeltjes lossen in de loop van 3 maanden op en dat is precies de tijd die het lichaam nodig heeft om rond de CaHa-deeltjes collageenvezels te vormen. De vulling door de gel wordt dus binnen 3 maanden vervangen door vulling door je eigen collageen. De CaHa-deeltjes worden in ongeveer 24 maanden door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken. Het cosmetische resultaat is enigszins afhankelijk van uw eigen collageen productie en houdt tussen de 9 en 18 maanden aan.

 

Radiesse behandelingen

  • uitvoeren van een Liquid Facelift
  • vullen van diepe rimpels
  • verfraaiing van contouren
  • herstellen van volume

Behandelopties met Radiesse

- Liquid Facelift
- Volume verlies wangen
- Neuscorrectie zonder operatie
- Verfraaiing jukbeen
- Verstrakken kaaklijn
- Handverjonging
- Behandeling van lipodystrofie (bij HIV)
- Collageen stimulatie
- Behandeling horizontale neklijnen
- Verjonging decolleté
- Kinvergroting

 

Radiesse is uitermate geschikt voor diepere rimpels en plooien, de liquid facelift en daarmee dus behandeling van het gehele gezicht. Het product wordt vermengd met een kleine hoeveelheid verdovingsvloeistof en daardoor voelt u de prikjes vrijwel niet.  Er wordt vaak gewerkt met de zogenaamde stompe canules waardoor de kans op blauwe plekken uitermate klein is geworden. Soms kunnen er echter toch een of meerdere blauwe plekjes ontstaan. Een blauwe plek is gelukkig zeer tijdelijk van aard en kan eenvoudig gecamoufleerd worden met wat make-up.

De behandeling

Joost Kroon is van mening dat bij behandeling van rimpels zoveel mogelijk moet worden geprobeerd de oorzaak van de rimpels te behandelen. Er wordt hierbij naar het hele gezicht gekeken. Op deze manier verkrijg je het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Het streven is dat u na de behandeling complimenten krijgt over uw uiterlijk maar geen vragen waar u een behandeling heeft gehad.

Het resultaat

Het resultaat is direct zichtbaar. Radiesse is echter wel een product waarbij vaak lichte zwelling optreedt direct na de behandeling. Door na afloop een beetje te koelen met ijs en dit thuis later nog een keer te herhalen is deze zwelling meestal binnen 1 tot 6 uur verdwenen. De filler kan in de eerste dagen nog gevoeld worden maar neemt al heel snel de zachtheid van het omringende weefsel aan.
Het resultaat blijft 6-18 maanden zichtbaar en het product wordt volledig door het lichaam afgebroken.

Veiligheid

Radiesse is een zeer veilig middel. Als het door een ervaren arts wordt geinjecteerd is de kans op een complicatie uitermate klein. Er zijn al 2-3 miljoen behandelingen uitgevoerd met Radiesse waarbij er zeer weinig complicaties en bijwerkingen zijn opgetreden.

Joost Kroon gaf langdurig in binnen- en buitenland trainingen en workshops met betrekking tot het werken met Radiesse aan ervaren artsen. Momenteel is Joost Kroon werkzaam als internationaal trainer en key opinion leader bij Allergan, de maker van Botox® en Juvéderm.

Kosten

De kosten van een behandeling met Radiesse hangen af van de hoeveeldheid materiaal die nodig is voor de behandeling.