Huidverjonging met de photo facial / photo rejuvenation

Wanneer u ouder wordt, zal uw huid steeds meer oneffenheden gaan vertonen. Zo ontstaan er pigmentvlekken, diffuse roodheid en couperose. Daarnaast veroorzaakt overmatig zonlicht ouderdomsvlekken, een doffe huid en roodheid. Met de photo facial behandeling krijgt u binnen enkele behandelingen weer een egale en gezonde huid.

Waarom een photo facial behandeling bij Joost Kroon?

 • Zeer effectieve laser (MPX Elite van Cynosure)
 • Comfortabele behandeling dankzij het koelsysteem in de laser
 • Gratis advies voor een behandelplan op maat
 • Geavanceerde Visia huidanalyse scan
 • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

Boek direct een Photo facial

De photo facial behandeling

Tijdens het consultgesprek kijken we naar uw huid en bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Middels het geavanceerde huidanalyse systeem Visia worden er foto’s gemaakt om uw huid in beeld te brengen. Ook gebruiken we deze foto’s om het eindresultaat te kunnen vergelijken.

De behandeling wordt uitgevoerd door de huidtherapeut middels IPL en laser. Het licht wordt geabsorbeerd door overmatig pigment en roodheid in de huid. Hierdoor komt een warmte ontwikkeling tot stand die de oneffenheden verminderen.

Resultaat van de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen 48 uur. Ook kan er een zwelling optreden, maar deze zal binnen enkele dagen verdwijnen. Drie tot vier weken na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar en kan de volgende behandeling plaatsvinden. Gemiddeld zijn er twee tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Belangrijk om te weten:
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een behandeling met IPL-lichttherapie ondergaat.

 • Het is af te raden om tot 48 uur na de behandeling intensief te sporten. Door het sporten kan het resultaat verminderen of kan er een huidreactie ontstaan.
 • Het is belangrijk om de huid na de behandeling te koelen (met bijvoorbeeld een coldpack)
 • De huid moet na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon. Afhankelijk van het huidtype en het te behandelen gebied, is de behandeling ook in de zomer mogelijk. Hierover zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.
 • Jongeren onder de 16 jaar behandelen wij alleen in overleg met ouders en de huisarts.

De voordelen van photo facial

Deze behandeling heeft de voorkeur boven andere behandelmethoden, omdat het snel en effectief resultaat geeft. Het pakt namelijk overmatige pigmentatie en roodheid in de huid tegelijk aan. Zo kan in korte tijd bijvoorbeeld het gezicht of decolleté efficiënt worden behandeld. Bovendien veroorzaakt het licht de stimulatie van collageen aanmaak. Cliënten ervaren niet alleen dat zij door photo facial een egalere huid krijgen, maar ook dat de huid mooier en sterker wordt.

 • U krijgt een egalere en sterkere huid
 • Effectieve behandelingen voor zonbeschadigd gelaat en decolleté
 • Dankzij het integraal koelsysteem ervaart u meer comfort
 • Voor zowel mannen als vrouwen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de voor- en nadelen van deze behandeling.

Is een laserbehandeling veilig?

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Op deze manier kan er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijke wijze behandeld worden. Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek wordt u behandeld door een hbo-opgeleide huidtherapeute met specifieke ervaring op het gebied van licht- en lasertherapie. Wij gebruiken de nieuwste apparatuur en laten onszelf regelma

tig bijscholen. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Tevens staan wij in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Hoe ontstaat een verouderde en beschadigde huid?

De zon heeft uiteraard een goede invloed op ons en op onze huid. Een teveel aan zonlicht kan echter ook een destructieve werking hebben. Overmatige blootstelling aan UV straling is een oorzaak van huidkanker. Bovendien maakt het de huid op den duur vlekkerig en dof. Dit wordt dan ook wel photo-aging genoemd. Daarnaast speelt levensstijl (roken, alcohol, voeding) een belangrijke factor. Verzorg uw huid goed door middel van geconcentreerde antioxidanten en een hoge zonbescherming.

Neem contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de IPL licht- en lasertherapie? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het inplannen van een afspraak kunt u ons bereiken op telefoonnummer 020 333 8650.

Neem direct contact met ons op

Heeft u vragen over de photo facial of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.