Couperose behandeling

Een rode huid en couperose komt vaak voor en kan als zeer vervelend worden ervaren. Het geeft de huid een onrustig uiterlijk. Het veroorzaakt rode vlekken in het gezicht en gaat soms gepaard met jeuk en een branderig gevoel. Met name bij de wangen en neus komt couperose veel voor. Een effectieve oplossing voor deze klachten is een laserbehandeling met de Elite MPX laser. Hierdoor verdwijnt de couperose en wordt de huid weer egaal van kleur.

Waarom een couperose behandeling bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

  • Minder pijn dankzij het koelsysteem in de laser
  • Voor ieder huidtype geschikt (licht en donker)
  • Gratis advies voor een couperosebehandeling
  • Couperosebehandeling vanaf € 90,-
  • Geavanceerde Visia huidanalyse scan
  • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

Boek direct een laserbehandeling

Wat is couperose?

Couperose is een netwerk van bloedvaten in de huid die samen een roodheid veroorzaakt. Het ontstaat doordat vaten in de huid verslappen en meer zichtbaar worden aan de oppervlakte van de huid. De roodheid kan onder invloed van verschillende factoren verergeren. Met name roken en alcohol spelen hierin een rol, maar ook overmatige uv-straling, pittig eten en temperatuurwisselingen (sauna, sporten of weersomstandigheden) kunnen bijdragen aan het verergeren van couperose. U kunt rekening houden met deze factoren, zodat de klachten minder snel terugkomen na het behalen van een mooi resultaat. Vaak kunnen enkele onderhoudsbehandelingen de couperose stabiel houden.

De couperose behandeling

Tijdens het consultgesprek wordt er naar uw huid gekeken en bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Middels het geavanceerde huidanalyse systeem Visia worden er foto’s gemaakt om zo de roodheid in beeld te brengen. Ook gebruiken we deze foto’s om het eindresultaat te kunnen vergelijken.

De couperose behandelen we door middel van een licht- en lasertherapie. De warmte van het laserlicht veroorzaakt een stolling in het bloedvaatje. Na ongeveer twee weken worden de gestolde bloedvaatjes door het lichaam opgeruimd. Hierdoor komen de vaatwanden tegen elkaar te liggen, waardoor er geen bloed meer doorstroomt en het vaatje niet meer zichtbaar is. Na de behandeling mag de huid worden gekoeld met een coldpack. De huid kan direct na de behandeling rood zijn en warm aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen 48 uur. Ook kan er een zwelling optreden; deze zal binnen enkele dagen verdwijnen. Vaak heeft licht- en lasertherapie de voorkeur boven andere behandelmethoden, omdat het snel resultaat geeft en minder pijnlijk is. Ook is de behandeling effectiever: het pakt namelijk meer én dieper gelegen vaatjes aan. Zo kan in korte tijd bijvoorbeeld het gezicht of een decolleté efficiënt worden behandeld.

DE WERKING VAN DE COUPEROSE BEHANDELING

  • Vermindert roodheid
  • Pakt de couperose effectief aan
  • Versterkt de huid
  • U krijgt een egalere en rustige huid

Resultaat van de couperose behandeling

De Elite MPX laser is een zeer effectieve laser waardoor het effect al snel zichtbaar zal zijn. Meestal zijn er tussen de 1 a 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Twee weken na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar en kan de volgende behandeling plaatsvinden.

Belangrijk om te weten

De huid moet na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon. Afhankelijk van het huidtype en het te behandelen gebied, is de behandeling ook in de zomer mogelijk. Hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven. Het is af te raden om tot 48 uur na de behandeling intensief te sporten. Hierdoor kan het resultaat verminderen of kan er een huidreactie ontstaan. Jongeren onder de 16 jaar behandelen wij alleen in overleg met ouders en de huisarts.

Is een laserbehandeling veilig?

Laserbandelingen mogen tegenwoordig alleen nog worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Op deze manier kan er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijke wijze behandeld worden. Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek wordt u behandeld door een HBO-opgeleide huidtherapeute met specifieke ervaring op het gebied van licht- en lasertherapie. Wij gebruiken de nieuwste apparatuur en laten onszelf regelmatig bijscholen. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Tevens staan wij in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Heeft u vragen over een laserbehandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.