Roodheid door Couperose

Couperose is een veelvoorkomende huidziekte die vaak als zeer vervelend wordt ervaren. Deze ongevaarlijke aandoening veroorzaakt rode vlekken in het gezicht en gaat soms gepaard met jeuk en een branderig gevoel. Met name bij de wangen en neus komt dit soort couperose veel voor. Een effectieve oplossing voor deze klachten is een laserbehandeling met de Elite MPX laser.

Waarom een couperosebehandeling bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek?

 • Minder pijn dankzij het koelsysteem in de laser
 • Voor ieder huidtype geschikt (licht en donker)
 • Gratis advies voor een couperosebehandeling
 • Couperosebehandeling vanaf € 90,-
 • Geavanceerde Visia huidanalyse scan
 • Onze huidtherapeute is aangesloten bij de NVH en DALA

Boek direct een laserbehandeling

Kosten van een couperose behandeling

De kosten van een behandeling tegen couperose hangt erg af van uw situatie en de behandeling die we uitvoeren. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen.

Vaatlaser Nd:Yag/ IPL

Klein gebied € 90,-
Middelgroot gebied € 175,-
Uitgebreid gebied (gelaat) € 225,-
Beenvaatjes per 10 min € 150,-
Extra uitgebreid gebied (gelaat en beenvaatjes) € 275,-

Boek direct een laserbehandeling

De laserbehandeling

Tijdens het consultgesprek wordt er naar uw huid gekeken en bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Middels het geavanceerde huidanalyse systeem Visia worden er foto’s gemaakt om zo de roodheid in beeld te brengen. Ook gebruiken we deze foto’s om het eindresultaat te kunnen vergelijken.

De couperose behandelen we door middel van een licht- en lasertherapie. De warmte van het laserlicht veroorzaakt een stolling in het bloedvaatje. Na ongeveer twee weken worden de gestolde bloedvaatjes door het lichaam opgeruimd. Hierdoor komen de vaatwanden tegen elkaar te liggen, waardoor er geen bloed meer doorstroomt en het vaatje niet meer zichtbaar is. Na de behandeling mag de huid worden gekoeld met een coldpack.

Belangrijk om te weten:

 • Het is af te raden om tot 48 uur na de behandeling intensief te sporten. Hierdoor kan het resultaat verminderen of kan er een huidreactie ontstaan.
 • De huid moet na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon. Afhankelijk van het huidtype en het te behandelen gebied, is de behandeling ook in de zomer mogelijk. Hierin zal de huidtherapeut een persoonlijk advies geven.
 • Jongeren onder de 16 jaar behandelen wij alleen in overleg met ouders en de huisarts.

Resultaat van de couperose behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen 48 uur. Ook kan er een zwelling optreden; deze zal binnen enkele dagen verdwijnen. Twee weken na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar en kan de volgende behandeling plaatsvinden. Gemiddeld zijn er twee tot vier behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

De voordelen van laserbehandeling tegen coupersoe

Vaak heeft licht- en lasertherapie de voorkeur boven andere behandelmethoden, omdat het snel resultaat geeft en minder pijnlijk is. Ook is de behandeling effectiever: het pakt namelijk meer én dieper gelegen vaatjes aan. Zo kan in korte tijd bijvoorbeeld het gezicht of een decolleté efficiënt worden behandeld.

 • U krijgt een egalere en rustige huid
 • Dankzij het integraal koelsysteem ervaart u veel minder pijn
 • Couperose behandeling is voor ieder huidtype geschikt
 • Voor zowel mannen als vrouwen

Is een laserbehandeling veilig?

Laserbandelingen mogen tegenwoordig alleen nog worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Op deze manier kan er op een veilige, controleerbare en verantwoordelijke wijze behandeld worden. Bij Joost Kroon Cosmetische Kliniek wordt u behandeld door een HBO-opgeleide huidtherapeute met specifieke ervaring op het gebied van licht- en lasertherapie. Wij gebruiken de nieuwste apparatuur en laten onszelf regelmatig bijscholen. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Tevens staan wij in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Hoe ontstaat couperose?

De exacte oorzaak van couperose is niet bekend. Wel kan couperose onder invloed van verschillende factoren verergeren. Met name roken en alcohol spelen hierin een rol, maar ook zonneschade, pittig eten en temperatuurwisselingen (sauna, sporten of weersomstandigheden) kunnen bijdragen aan het verergeren van couperose. U kunt rekening houden met deze factoren, zodat de klachten minder snel terugkomen na het behalen van een mooi resultaat. Vaak kunnen enkele onderhoudsbehandelingen de couperose stabiel houden.

Neem contact op met Kliniek Joost Kroon in Amsterdam

Heeft u vragen over een laserbehandeling of wilt u langskomen voor een consult? Neem dan contact met ons op via 020 3338 650 of maak direct een afspraak.