PRP behandeling haar

Joost Kroon Kliniek

PRP behandeling tegen haaruitval

Bij zowel mannen als vrouwen kan het haar uitvallen of dunner worden. Kaalheid of verdunning van het haar kan verschillende oorzaken hebben, maar heeft vrijwel altijd het volgende resultaat: een vermindering van uw zelfvertrouwen. Bij haarvermindering is het verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met een behandeling. Hoe eerder u begint, hoe groter de kans op resultaat. Een PRP behandeling bij Kliniek Joost Kroon kan hierbij een grote rol spelen.

Wilt u meer weten over onze PRP behandeling of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

Of bel direct 020-3338650. Maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 9:30 uur tot 16:00 uur.
placeholder

Voordat we de behandeling uitvoeren, heeft u een gesprek met Dokter Joost Kroon. Hij beoordeelt de staat van uw haar en gevengeef tee realistisch beeld over de behandeling en de resultaten.

placeholder
placeholder

We nemen een kleine hoeveelheid bloed af. In kleine reageerbuisjes scheiden we het PRP van het bloed door dit te centrifugeren. Nadat wel  een verdovende zalf hebben aangebracht, injecteren we het PRP middels een dunne naald in de hoofdhuid.

placeholder
placeholder

Na afloop van de behandeling gaat het plasma zijn werk doen. De hoofdhuid kan na de behandeling wat gevoelig en licht gezwollen zijn. Dit verdwijnt echter vaak binnen 48 tot 72 uur.

Prijzen PRP behandeling bij Kliniek Joost Kroon Amsterdam

Behandeling Prijs
Haargroei stimuleren XL-hair 1x € 150,-
Haargroei stimuleren XL-hair 6x € 750,-
Haargroei stimuleren XL-hair 8x € 1000,-
Haargroei stimuleren PRP 1x € 400,-
Haargroei stimuleren PRP 3x € 1000,-

Veelgestelde vragen PRP behandeling

 • Wat zijn de risico’s en complicaties van een PRP behandeling?

  Een groot voordeel van een behandeling met PRP is dat er gebruik wordt gemaakt van uw eigen bloedplasma. Hierdoor is de ingreep zeer veilig en is de kans op allergische reacties of infecties minimaal. Zoals bij vrijwel alle injectable behandelingen bestaat er de kans op zwelling, roodheid of eventueel een blauwe plek. Dit is maar van korte duur.

 • Waardoor ontstaat haartuitval?

  Alopecia androgenetica is de meest voorkomende vorm van haaruitval. Hierbij wordt het hormoon DHT uit testosteron gevormd, dat zich bindt aan de androgeenreceptor van het haarzakje. Dit zorgt ervoor dat de groeifase van het haarzakje wordt verkort tot enkele maanden, waarna het haarzakje afsterft. Als dit proces zich bij veel haarzakjes voordoet, wordt de haardos steeds dunner en treedt uiteindelijk kaalheid op.

 • Voor wie is PRP tegen haarverdunning geschikt?

  De behandeling van haarverdunning en kaalheid is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, tenzij er sprake is van een chronische ziekte. Ook patiënten met een actieve infectie in de hoofdhuid, een virale infectie of patiënten die bloedverdunnende medicijnen gebruiken zijn minder geschikt voor deze behandeling.

  Als de haarzakjes al volledig verloren zijn gegaan is deze procedure minder succesvol. De methode is wel toe te passen als er een eerdere haartransplantatie heeft plaatsgevonden.

 • Bij welke vormen van kaalheid kan een PRP behandeling helpen?

  Een PRP behandeling kan helpen bij erfelijke kaalheid, broos of beschadigd haar en Alopecia. De behandeling is voor zowel mannen als vrouwen geschikt.

 • Welke resultaten mag ik verwachten na een PRP behandeling?

  De PRP behandeling kan een positief effect hebben op zowel de dikte van het haar als de conditie van het haar en de hoofdhuid. De behandeling stimuleert het natuurlijke haargroeiproces en vermindert eventuele ontstekingen.

 • Is een PRP behandeling pijnlijk?

  Nee, de PRP behandeling wordt in de meeste gevallen niet als een pijnlijke behandeling ervaren, omdat we gebruikmaken van een verdovende zalf. Wel kan het behandelde gebied na de behandeling wat gevoelig zijn.

 • Hoelang duurt een PRP haarbehandeling?

  De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld duurt een behandeling 60 minuten.

 • Hoelang is het effect van een PRP haarbehandeling zichtbaar?

  PRP is een behandeling met tijdelijke resultaten. Na de behandeling is het resultaat 12 tot 15 maanden zichtbaar.