Naald of Canule?

Botox en fillers kunnen met zeer dunne naaldjes in de huid, onder de huid of in een spier worden geïnjecteerd. Met naalden valt zeer precies te werken, echter het heeft een groot nadeel. De punt van de naald is vlijmscherp en bloedvaatjes die onder de huid liggen worden tijdens de injectie soms ook geraakt. Hierdoor kan een blauwe plek ontstaan.

Introductie canule

Sinds enige tijd wordt er gebruik gemaakt van canules (stompe naalden). Deze techniek wordt wereldwijd steeds populairder en vervangt steeds vaker het gebruik van gewone scherpe naalden of wordt in combinatie daarmee gebruikt. Canules hebben een stompe punt waardoor het structuren in de huid eerder wegduwt dan doorboort. Het grote voordeel van deze techniek is daardoor minder beschadiging van het weefsel, minder blauwe plekken, minder pijn en sneller herstel. De canules zijn veilig en maken het mogelijk voorheen moeilijke gebieden, zoals het jukbeen, de verticale lijntjes op de wangen en de kaaklijn nog beter te behandelen.

Ervaring met de canule?

Niet elke arts kan even goed overweg met deze canules. Dokter Joost Kroon was een van de eerste artsen in Nederland die met canules begon te werken en momenteel gebruikt hij de techniek met canules in zijn trainingen aan andere artsen in binnen- en buitenland zodat ook zijn collega’s er mee leren werken.

 

Zie ook
Alle behandelingen