Vitamine A crème

De huidstructuur verbetert aanzienlijk door het gebruik van vitamine A zuur.

Zonneschade herstelt en daardoor nemen rimpels die veroorzaakt worden door UV-schade in aantal en diepte af. Dit effect is deels te danken doordat de crème een gezonde celdeling  stimuleert en verder ook de productie van collageen en elastine prikkelt en stimuleert. Enzymen die collageen afbreken worden geremd.  Verder blijken pigmentvlekken onder invloed van vitamine A zuur minder zichtbaar te worden.

Effect

Het effect van vitamine A zuur treedt pas na verloop van een aantal maanden op (hoewel veel mensen al heel snel een verandering opmerken in het aspect van de huid). Dit heeft te maken met het feit dat collageen productie een langdurig proces is. De huid zal door de verbeterde collageenproductie steviger worden en verder een mooier, gladder en egaler aspect krijgen.

Deze effecten zijn in tegenstelling tot alle andere cosmetica producten wetenschappelijk bewezen in diverse wetenschappelijke artikelen. Daar komt verder nog als voordeel bij dat dit geen commercieel product is. Het wordt zelfs gewoon vergoed door de verzekeringen en als je het zelf zou kopen in de apotheek kost een tube slechts rond de 15 euro. Vitamine A crème heeft het beste resultaat in combinatie met huidproducten van Dermaceutic en SkinCeuticals.