Alleen zorgverleners mogen haren nog weglaseren

16 November, 2016 16:26

Overbeharing maakt veel mannen en vrouwen onzeker. Veel mensen nemen daarom tegenwoordig maatregelen tegen ongewenste haargroei. Het weglaseren van haar wordt op dit moment uitgevoerd door schoonheidsspecialistes, artsen en huidtherapeuten. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft echter afgelopen zomer een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer voorgelegd met daarin een wetswijziging omtrent laseren. De minister wil dat laserbehandelingen alleen nog worden uitgevoerd door gediplomeerde professionals.

Risico’s onjuist uitgevoerde laserbehandeling

Als een laserbehandeling niet goed wordt uitgevoerd kan dit ernstige gevolgen hebben. Brandwonden, permanente pigmentvlekken in de huid en onherstelbare littekens zijn mogelijke gevolgen als specialisten niet op de juiste wijze laseren. De apparatuur die wordt gebruikt voor het laseren kan een verandering in de huidcelstructuur teweeg brengen net zoals bij snijoperaties en behandelingen met injecties. Deze laatste twee type behandelingen zijn voorbehouden handelingen volgens de wet voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Het is logisch dat laserbehandelingen ook onder deze wet zullen gaan vallen.

Voorbehouden handeling volgens de wet BIG

Voorbehouden handelingen volgens de wet BIG mogen enkel en alleen worden uitgevoerd door zorgverleners die vallen onder deze wet. Het doel van deze wet is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Deze voorbehouden behandelingen mogen alleen uitgevoerd worden door gediplomeerde professionals, of in opdracht en onder verantwoordelijkheid van een aansprakelijke bevoegde behandelaar.

Laser ontharen bij Joost Kroon

Bij Joost Kroon worden de laserbehandelingen uitgevoerd door een HBO-opgeleide huidtherapeut. Deze therapeut heeft veel ervaring met licht- en lasertherapie. Joost Kroon is daarnaast aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde), NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten) en de DALA (Dutch Aesthetic Laser Association). Ook is onze kliniek terug te vinden in het Kwaliteits Register Paramedici. Onze laserbehandelingen voldoen hierdoor aan alle eisen van minister Schippers.

Heeft u last van ongewenst haar? Bij ons kunt u gerust gebruik maken van een laserbehandeling. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult of neem contact met ons op voor meer informatie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

< Onze huidtherapeute in Gloss magazine Column: Less is more >

» Terug naar het overzicht