Een facelift zonder operatie?

7 November, 2014 11:48

Bij het woord facelift denkt men al snel aan een operatie waarbij het gezicht strakgetrokken wordt. Naast dat het een vrij pijnlijke behandeling is veroorzaakt het vaak een onnatuurlijke uitstraling. Er is al een aantal jaar een nieuwe behandeling op de markt die steeds populairder wordt. Dit is de liquid facelift. Bij de liquid facelift wordt er met injecties lichaamseigen stoffen ingespoten op plekken waar dit nodig is. Hierdoor hoeft er niet te worden geopereerd.

Liquid facelift

Verkrimping van het skelet en de verdwijning van vetweefsel zijn de grootste oorzaken van rimpels. Het vetweefsel zorgt er normaliter voor dat het gezicht gevuld blijft. Bij veroudering wordt dit minder en bestaat de kans dat het gezicht op bepaalde plekken gaat invallen. Dit veroorzaakt plooien, kranenpootjes en andere vormen van rimpels. Ook verzakking van de wangen zorgt ervoor dat het gezicht ouder lijkt.

De meeste natuurlijk vorm om uw jongere gezicht weer terug te krijgen is door het op te vullen. Het volume wordt hersteld op de plekken waar dat verdwenen is. De liquid facelift behandeling zorgt ervoor dat uw huid op zijn meest natuurlijke manier wordt opgevuld. Er wordt rekening gehouden met uw unieke gezichtseigenschappen. Zo wordt voorkomen dat u ineens een heel ander gezicht krijgt. De liquid facelift behandelt niet alleen de rimpels, maar het hele gezicht waardoor het resultaat veel natuurlijker overkomt. Tevens is het een goede preventieve behandeling tegen gezichtsveroudering. Het wordt daarom ook niet alleen bij "oudere" mensen toegepast.

De behandeling duurt ongeveer een uur en de werking houdt zo’n 12 á 14 maanden aan. De behandeling heeft een relatief korte hersteltijd. Mogelijke bijwerkingen zijn een lichte zwelling, roodheid en gevoeligheid op bepaalde plekken. Een groot voordeel is dat er zelden blauwe plekken ontstaan.

Grote voordelen ten opzichte van een operatieve facelift

Een liquid facelift heeft grote voordelen ten opzichte van de traditionele operatieve facelift zoals:

  • Geen narcose nodig
  • Geen littekens
  • Geen gebruik van scalpels/ incisies
  • Behoud natuurlijke uitstraling
  • Direct resultaat
  • U kunt aangeven wat u wilt tijdens de behandeling
  • Sneller herstel

Klik hier voor meer informatie over de liquid facelift.  Dokter Joost Kroon heeft veel ervaring op het gebied van behandelingen tegen gezichtsveroudering. Hou ons in de gaten via de blog of volg ons op Facebook of Google+ voor meer informatie over de ontwikkelingen op gebied van gezichtsbehandelingen.

< Kies altijd voor een ervaren en betrouwbare cosmetische kliniek Positief Botox nieuws >

» Terug naar het overzicht