Voedingssupplementen die helpen tegen huidveroudering.

11 Juni, 2014 14:48

Voedingssupplementen

Naarmate we ouder worden merken we vaak dat onze huid wel wat extra’s kan gebruiken wat betreft voedingstoffen. Welke voedingssupplementen kunnen daarbij helpen?

 

Vitamine C
Na ons dertigste nemen de huidcellen moeilijker vitamine C op. En laat deze vitamine nou essentieel zijn voor het aanmaken van collageen, een eiwit die de huid elastisch en stevig houdt. Wanneer er te weinig collageen wordt aangemaakt in het lichaam zullen (fijne) rimpeltjes zich sneller tonen. Het wordt aangeraden om rond deze leeftijd te starten met het innemen van extra vitamine C. Bij rokers wordt steevast aangeraden extra vitamine C, een antioxidant in te nemen. Stabiele vitamine C in gezichtscrèmes doen ook hun werking en verbetert aanzienlijk de huidweerstand tegen aanvallen van vrije radicalen. De vitamine C die in de crèmes van Dermaceutic zit is stabiel en oxideert niet. Vraag hiernaar in de kliniek. 

Co-enzym Q10 
Er wordt geadviseerd om rond uw veertigste te beginnen met het slikken van voedingssupplementen met Q10. Een tekort aan co-enzym Q10 ontstaat doordat bij het ouder worden de lever steeds minder goed co-enzym Q10 kan aanmaken. Deze voedingsstof zorgt ervoor dat de huid genoeg energie heeft om collageen en elastine aan te maken.

Vitamine E
Dit antioxidant gaat beschadigingen en fijne rimpels tegen die zijn veroorzaakt door de zon.
Zon beschadigt de huid en dat zie je terug in de textuur van de huid. Het neemt niet weg dat ondanks het innemen van vitamine E er onverantwoord kan worden omgegaan met de blootstelling aan de zon. Het innemen van vitamine E vertraagt huidveroudering maar is absoluut geen zonnebrandcrème met uv-beschermingsfactor. Vraag ook in de kliniek naar de producten van Dermaceutic die vitamine E bevatten. Vitamine E in gezichtscrèmes staan bekend om hun anti-oxiderende eigenschappen en bestrijdt ook de tekenen van het photoaging.   

Hyaluronzuur
Voldoende vocht vasthouden en er jong uit blijven zien is wat hyaluronzuur doet voor uw huid.
Wanneer we ouder worden maakt ons lichaam steeds minder hyaluronzuur aan en ontstaan er rimpels. Het voedingssupplement N-acetyl-D-glucosamine bevordert de kwaliteit van hyaluronzuur.

Vitamine A
Een antioxidant die de beschermende laag van de huid versterkt. Vitamine A is essentieel voor het onderhoud en de reparatie van de opperhuid. Antioxidanten helpen bij de bestrijding van de vrije radicalen welke de systemen van het lichaam kunnen beschadigen. Vitamine A bestaat ook in de vorm van een gezichtscrème. Als crème verbetert het de huidstructuur en bestrijdt de tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes, ongelijkmatige huidtextuur en hyperpigmentatie. Het gebruik van deze crème heeft wel een gebruiksaanwijzing nodig. Dermaceutic beschikt over een dagcrème met een hoge concentratie aan antioxidanten waaronder vitamine A. Vraag hiernaar in de kliniek.

Vitamine B
Deze vitamines (de complex B vitamines) zijn een groep van vitamines die zorgen voor het onderhoud van een gezonde huid. Deze krachtige groep van vitamines werken tegen de huidverouderingsprocessen die door vervuiling, stress en het milieu aan de huid worden toegebracht. Vitamine B werkt goed samen met andere belangrijke vitaminen om het lichaam in goede conditie te houden en de huid er goed uit de laten zien.

Naast deze bovengenoemde voedingssupplementen zijn er nog een paar die sterk worden aanbevolen voor onze gezondheid:

Vitamine D
Deze vet oplosbare vitamine is belangrijk voor sterke botten, tanden en bevordert de opname van de minerale calcium en fosfor in het lichaam. Vitamine D speelt een rol bij het behouden van de weerstand en een goede werking van de spieren (ook de hartspier). Vitamine D wordt normaal onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt.

Magnesium
Dit mineraal is nodig voor de energiestofwisseling in ons lichaam, botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van zenuwprikkels en van belang voor het goed functioneren en opbouwen van spieren (magnesium zorgt ook voor ontspanning in de spieren en zenuwen).
Magnesium zorgt ervoor dat je resistenter bent tegen infecties en bevordert de concentratie, het geheugen en de gezondheid van hart en bloedvaten.

 

< Diervriendelijke Botox? Dat kan! Vijf tips voor een gezonde en stralende huid >

» Terug naar het overzicht