Wallen, hoe ontstaan ze en hoe komt u ervan af?

9 Oktober, 2015 13:32

Ben je moe? Heb je slecht geslapen? Voel je je wel goed? Iedereen heeft weleens last van wallen, echter komt het bij veel mensen voor dat het lijkt alsof de wallen altijd zichtbaar zijn. Dit kan een groot effect hebben op de uitstraling van het gezicht. U voelt zich energiek en fris, maar de wallen kunnen ervoor zorgen dat dit gevoel wordt verbloemd. Wat veroorzaakt de wallen en wat kunnen we er aan doen? U leest het hier.

 

Hoe ontstaan wallen?

Er zijn twee verschillende vormen van wallen:

  1. 1.    Donkere kringen

Deze vorm wordt onder andere veroorzaakt door stress, roken of een verslechterde nierfunctie. Er is een volumetekort waardoor de bloedvaatjes te dicht in te buurt van de huid komen te liggen. Het volumetekort kan ook een erfelijke oorzaak hebben of veroorzaakt worden door afname van het onderhuidse bindweefsel en vet tijdens het natuurlijke verouderingsproces.

 

  1. 2.    Huidoverschot onder ogen

Soms is er sprake van een fors huidoverschot en/of een hele slappe huid onder de ogen. Deze vorm van wallen ontstaat vooral bij het ouder worden. De aanmaak van collageen, die zorgt voor de stevigheid van de huid, neemt bij het verouderingsproces af. De ophoping onder de ogen zorg voor een vermoeide en soms norse uitstraling.

 

Ik ben de wallen zat, wat kan ik eraan doen?

Helaas is de tweede vorm van wallen alleen met een operatieve behandeling te verhelpen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met een plastisch chirurg. Donkere kringen daarentegen, kunnen in de meeste gevallen goed behandeld worden met fillers. Met behulp van fillers, die bestaan uit de lichaamseigen stof hyaluronzuur (Restylane/Juvederm), wordt het volumetekort daar waar het is ontstaan weer opgevuld. In sommige gevallen is het voldoende om alleen de rand onder de oog te behandelen, echter kan het ook voorkomen dat ook de jukbeenderen een extra stimulans nodig hebben.

Heeft u last van wallen en wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

< Trend: het laten opvullen van de lippen Wat is een Vampire Facelift precies? Wij geven het antwoord. >

» Terug naar het overzicht