Wangen opvullen: geef uw gezicht weer volume

16 Juni, 2016 10:25

‘Geen ding betert door ouderdom’. Dit kan helaas ook gelden voor uw gelaat. De zwaartekracht trekt de huid als het ware naar beneden, waardoor plooien ontstaan. Ook verliest de huid vocht en vetweefsel; er blijft vervolgens minder volume in het gezicht over. Gelukkig is hier een oplossing voor: wij kunnen ervoor zorgen dat u een frissere uitstraling terugkrijgt. Na het opvullen van uw wangen ziet u er weer jonger en uitgerust uit.

 

Oorzaken van volumeverlies

Uw huid is opgebouwd uit verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en de onderhuid. Het eiwit collageen is bindweefsel en zorgt samen met elastine voor flexibiliteit en stevigheid in uw gehele huid. Door veroudering neemt de aanmaak van beide stoffen langzamerhand af: de huid wordt minder elastisch en gaat rimpelen. Ook verliest de huid gedurende de jaren steeds meer vocht en vetweefsel. Beide processen zorgen voor een verouderde uitstraling van uw huid.

De snelheid van het verouderingsproces is voor een deel genetisch bepaald - u kunt hier helaas geen invloed op uitoefenen. Toch bent u niet volledig aan het lot overgelaten, een andere factor kunt u namelijk wel beïnvloeden. Uv-straling erg schadelijk voor de huid; het beschadigt het collageen in de huidlaag. U kunt het verouderingsproces vertragen door uit de zon te blijven of in alle seizoenen een goede zonnebrandcrème te gebruiken. Een andere manier waarop u veroudering positief kunt beïnvloeden is door gezond te eten en niet te roken.

Fillers

De contouren van een gezicht beïnvloeden uw uitstraling. Door de jaren heen kunt u een ingevallen gezicht krijgen. Om uw wangen en jukbeenderen van meer volume te voorzien maken we in onze kliniek gebruik van verschillende soorten fillers. De filler vult de ruimte onder de huid; het product zorgt ervoor dat plooien in het gezicht (grotendeels) verdwijnen. In onze kliniek maken we gebruik van drie verschillende soorten fillers om uw wangen op te vullen: Juvéderm, Restylane en Radiesse. Uw cosmetisch arts adviseert u tijdens een consult over de filler die zorgt voor het beste resultaat bij uw huid.

Hyaluronzuur vormt de basis van het merendeel van de fillers. Deze stof komt van nature in uw lichaam voor en zorgt voor meer volume onder de huid. Andere fillers stimuleren de aanmaak van collageen. Ook op deze manier kan de elasticiteit en volume van de huid weer toenemen.

Bent u benieuwd welke behandeling het beste bij uw wangen past? Vraag een consult aan via onze online agenda of bekijk onze behandelpagina over wangen opvullen.

< Botox: de remedie tegen een tandvleeslach 10 dingen die u moet weten over lipvergrotingen >

» Terug naar het overzicht