Botox: de remedie tegen een tandvleeslach

29 Augustus, 2016 14:58

De gummy smile of tandvleeslach is een lach waarbij een groot deel van het tandvlees zichtbaar is. Veel mensen schamen zich hiervoor en durven niet meer openlijk te lachen. Zij weten waarschijnlijk niet dat een tandvleeslach erg makkelijk te verhelpen is door middel van Botox, waardoor er weer breeduit gelachen kan worden.

Een gummy smile kan verschillende oorzaken hebben. Het kan veroorzaakt worden door veel tandvlees of kleine tanden of een overactieve hefspier. Een overactieve hefspier trekt de bovenlip verder omhoog dan normaal. Er zijn verschillende gradaties waarin de gummy smile kan voorkomen. Bij een milde tandvleeslach is de zichtbare hoeveelheid tandvlees bij het lachen kleiner of gelijk aan 25 procent van de lengte van de tanden. Bij een matige gummy smile ligt dat percentage tussen de 25 en 50 procent, bij een gevorderde tandvleeslach boven de 50 procent en bij een ernstige gummy smile boven de 100 procent.

Behandeling met Botox

Botox (een merknaam voor de stof botuline toxine type A) wordt met hele kleine naaldjes in de huid geïnjecteerd. Het werkt als een spierverslapper, waardoor spieren in het gezicht na injecteren kunnen ontspannen om bijvoorbeeld rimpels te voorkomen. Ook een gummy smile is te verhelpen met een paar injecties Botox in de juiste spieren boven de bovenlip. De hefspier van de bovenlip kan al na 2 spuitjes Botox ontspannen, waardoor de bovenlip minder hoog wordt opgetrokken. Hierdoor is er minder tandvlees zichtbaar bij het lachen. Soms kan de lip ook behandeld worden met een filler om een gummy smile te verminderen. Door iets meer volume in de lip aan te brengen wordt er een beetje tandvlees bedekt, waardoor de gummy smile vermindert.

Geen tandvleeslach meer

De resultaten na de behandelingen van een gummy smile zijn verbazingwekkend. Meestal is het eerste resultaat na een kleine week zichtbaar en blijft de Botox vervolgens 3 tot 4 maanden werkzaam. Hierna moet de behandeling herhaald worden.

Wilt u ook van uw gummy smile af? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult, of kijk op onze website voor meer informatie over de behandeling.

< Laserbehandeling tegen couperose Wangen opvullen: geef uw gezicht weer volume >

» Terug naar het overzicht