Maak kennis met Joep Wijnand

1 Mei, 2019 12:00

Maak kennis met Joep Wijnand
“Ik wil de tijd een stukje terugdraaien zonder iemand wezenlijk te veranderen”

Joost Kroon cosmetische kliniek zit al jaren in Amsterdam- Zuid. Hoogste tijd om kennis te maken met een van de gezichten van de kliniek. We spraken dokter Joep Wijnand die sinds vorig jaar het team versterkt als cosmetisch arts: “Mijn streven is om de tijd een beetje terug te draaien en het verouderingsproces te vertragen.”

JONG EN DYNAMISCH
Joep deed als arts en promovendus bij de (Plastische) Chirurgie en Dermatologie ruime ervaring op alvorens hij zich bij de kliniek van Joost Kroon aansloot. Hij werd door Joost persoonlijk opgeleid tot cosmetisch arts. Joep vertelt waarom de kliniek zo goed bij hem past. “Ik heb altijd interesse gehad in de combinatie van de esthetische en functionele kant van geneeskunde. Bovendien is het heel dankbaar werk om patiënten tevreden te stellen. Ik ben arts geworden om mensen te helpen, of ze nu gezond of ziek zijn. Joost heeft een achtergrond als huisarts, ik heb veel van hem geleerd. We voelen beiden een grote verantwoordelijkheid voor onze patiënten. Op dat vlak sluiten we goed bij elkaar aan. De cosmetische geneeskunde groeit gestaag en is in haar huidige vorm relatief jong. Dat maakt het vak innovatief en dynamisch en ik kan mijn creativiteit er goed in kwijt.”

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF
Bij cosmetische kliniek Joost Kroon kun je terecht voor liquid facelifts, botox, fillers en huidverbetering. Het gehele behandeltraject wordt van A tot Z nauwlettend begeleid door de artsen. “Tijdens het eerste bezoek hebben we een uitgebreid intakegesprek. Hierbij gaan we op zoek naar de achterliggende klacht en het bijbehorende doel. Dit gaat veel verder dan het weghalen van een lijntje, het is een kwestie van uitzoomen en kijken naar het totaalplaatje. Je bouwt echt een zorgrelatie op, de patiënt vertrouwt jou eigenlijk zijn of haar uiterlijk toe”, vertelt Joep. Bij Joost Kroon streven ze naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. “De term ‘natuurlijk’ heeft voor iedereen en in elke cultuur een andere betekenis, maar voor mij is dat de beste versie van jezelf zijn.” Na het eerste consult, wordt het behandelplan opgesteld. Achteraf vindt er altijd een controle-afspraak plaats en bij tussentijdse problemen is de kliniek te allen tijde bereikbaar.

UITSTRALING DIE OP HET INNERLIJKE AANSLUIT
Joep en Joost blijven zich ontwikkelen met behulp van nascholing. “Het is belangrijk om continu bij te leren, veel behandelingen uit te voeren en op wetenschappelijk onderbouwde wijze te innoveren. Dit draagt bij aan onze hoge mate van kwaliteit en veiligheid.” Volgens Joep zitten er twee uitdagingen aan het feit dat we steeds ouder worden: het verlengen van de periode waarin we gezond zijn en een uiterlijk creëren dat het gezonde en fitte gevoel ondersteunt. “Bij een gezond en fit innerlijk, hoort een uiterlijk dat hetzelfde uitstraalt. Daar ligt een grote uitdaging voor de cosmetische sector. Mijn streven is om de tijd in iemands gezicht een beetje terug te draaien, zonder diegene een ander uiterlijk te geven. Het moet subtiel zijn en bovenal natuurlijk mooi.”

WAAROM KLINIEK JOOST KROON?
• Vakkundige blik, kijken naar zorgvraag
• Specialistisch en bekwaam
• Nauwe band met inhouse huidspecialist
• Altijd bezig met nascholing en innovatie
• Aangesloten bij Nederlandse Vereniging JOOST KROON COSMETISCHE KLINIEK

Joost Kroon cosmetische kliniek
Koninginneweg 162
020 333 86 50
www.joostkroon.com

Tekst: Lisa Kroesen & Jeffrey Struijk - Fotografie: Davien Hulsman
Bron: Zie Oud Zuid Magazine, mei 2019

< Moederdag actie Botox tegen overmatig zweten >

» Terug naar het overzicht